UPDATE Cazul Djokovic, judecat în regim de urgență în Australia. Ce au decis magistrații întruniți seara târziu

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 11:4511769 citiri
UPDATE Cazul Djokovic, judecat în regim de urgență în Australia. Ce au decis magistrații întruniți seara târziu
Novak Djokovic FOTO Twitter

UPDATE Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord ca Djokovic să rămână alături de avocați în această seară. Sâmbătă dimineața, jucătorul va avea o întrevedere cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare.

UPDATE Reprezentanții ministrului Imigrării vor ca Djokovic să meargă sâmbătă seara la hotelul de detenție, iar duminică să se desfășoare audierile finale, urmând să se stabilească definitiv dacă va putea rămâne sau nu în Australia.

UPDATE Avocații lui Djokovic au precizat că șansele ca jucătorul sârb să infecteze alte persoane sunt extrem de reduse. Ei susțin că acest caz se poate derula rapid.

UPDATE Djokovic e reprezentat de avocații lui. Aceștia cer ca jucătorul să nu fie reținut în această seară (e trecut de ora 21.00 în Australia). Sârbul va avea sâmbătă o discuție cu oficialii de la Imigrare.

Avocații sârbului mai vor ca până duminică să se ia o decizie finală, pentru ca jucătorul să poate evolua la Australian Open în cazul în care va avea succes la apel.

Avocatul a sugerat că procesul poate avea loc la Federal Circuit Court şi nu să fie transferat la Tribunalul Federal, el subliniind că “fiecare minut înainte de startul turneului este preţios”.

Nicholas Wood a precizat că până sâmbătă la prânz va depune documentele şi solicitările necesare, iar Ministerul Imigraţiei va depune documentele până sâmbătă la ora 22.00, astfel încât duminică să poată avea loc o audiere.

“Domnul Djokovic ar putea fi programat să joace luni seara sau marţi seara. În aceste circumstanţe suntem foarte îngrijoraţi în privinţa timpului”.

Stephen Lloyd, din partea ministrului Imigrării, spune că e de acord ca Djokovic să nu fie reținut. El solicită doar ca jucătorul să se prezinte la 8 dimineața la biroul lor.

Știrea inițială

În cazul Novak Djokovic versus Ministrul Imigrării vor avea loc din nou audieri vineri, 14 ianuarie, de la 11.45 (ora României).

Aceste audieri vor fi conduse de judecătorul Anthony Kelly, care a întors prima dată decizia autorităților australiene de a-i anula viza jucătorului.

Astăzi, ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat pentru a doua oară viza liderului ATP Novak Djokovic, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News