Djokovic încă mai speră că va putea intra în SUA: "Nu am renunțat"

Vineri, 10 Martie 2023, ora 11:15
1722 citiri
Djokovic încă mai speră că va putea intra în SUA: "Nu am renunțat"
Novak Djokovic, antrenându-se sub privirile lui Goran Ivanisevic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, nu a renunţat la speranţa de a participa luna aceasta la turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (Florida), a afirmat antrenorul său, croatul Goran Ivanisevic, citat de agenţia DPA.

Djokovic (35 de ani), care are în palmares 22 de titluri de Mare Şlem, a declarat luni forfait pentru turneul de la Indian Wells (California), din cauza faptului că nu poate intra deocamdată în Statele Unite, nefiind vaccinat împotriva Covid-19.

El a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităţilor americane, care nu permit intrarea în SUA a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului. Iar Agenţia de securitate a transporturilor din Statele Unite (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Sârbul figurează pe lista jucătorilor pentru tragerea la sorţi a tabloului de la Miami Open, dar ar putea fi nevoit să se retragă din nou, în ciuda faptului că Federaţia americană de tenis şi responsabilii US Open şi-au exprimat speranţa că Djokovic va fi autorizat în final să ia parte la competiţia din Florida, care va debuta pe 22 martie.

"Nu am renunţat. El vrea să joace şi mi-ar plăcea să-i permită să participe, ar fi grozav atât pentru el, cât şi pentru tenis", a declarat Ivanisevic, campion la Wimbledon în 2001.

"Dacă nu se va întâmpla asta, nu e sfârşitul lumii, nu a jucat nici anul trecut. Cel mai important lucru este că vom afla în curând, astfel încât să ne putem face un plan. Deşi, în ceea ce priveşte pregătirea pentru sezonul european pe zgură, nu sunt sigur că a juca la Miami este cea mai bună soluţie. Depinde de Novak - în trecut a triumfat la Monte Carlo, după ce a jucat la Indian Wells şi Miami", a adăugat croatul.

"Dacă este pregătit mental şi în modul său de luptător, aşa cum a fost în Australia, atunci orice este posibil", a conchis Goran Ivanisevic.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#djokovic, #ivanisevic, #miami open, #indian wells , #stiri tenis