Dispozitivul care crește de trei ori viteza mersului pe jos. Trebuie doar să ridici călcâiul drept și să-l rotești ușor VIDEO

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 14:46
6461 citiri
Dispozitivul care crește de trei ori viteza mersului pe jos. Trebuie doar să ridici călcâiul drept și să-l rotești ușor VIDEO

Un start-up american, Shift Robotics, a inventat un dispozitiv conceput pentru a fi prins pe pantofi pentru a crește viteza de mers cu până la 250%.

Imaginați-vă că puteți face o alergare rapidă la cumpărături sau puteți să vă plimbați câinele la fel de repede ca și cum ați fi pe o pasarelă în mișcare.

Ai putea merge cu până la 12 km/h, de aproximativ trei ori mai repede decât ai face-o în mod normal.

„Moonwalkers” arată ca niște patine, dar nu se deplasează liber - astfel încât să nu vă pierdeți echilibrul.

Datorită algoritmilor de învățare automată, aceștia se mișcă doar când o faci tu: se pot opri când vrei, pot fi blocați pentru a urca sau a coborî scările și își reglează automat viteza atunci când cobori.

Să presupunem că ești pe cale să urci în autobuz: trebuie doar să ridici călcâiul și să-l apeși înapoi pe sol, astfel încât frâna electronică să blocheze complet roțile.

Pentru a reveni la mers în ritmul unei alergări, ieși din acest „mod de blocare” ridicând călcâiul drept în aer și rotindu-l în sensul acelor de ceasornic, menținând degetul de la picior pe pământ.

„Îmbunătățiți mersul pe jos, nu îl înlocuiți”

Fondatorul companiei, Xunjie Zhang, spune că ideea invenției sale a venit după un accident aproape de scuter în timp ce mergea la serviciu.

„M-am întrebat de ce nu am mers niciodată la serviciu – și nu sunt doar eu, mulți oameni nu se bazează pe mers pe jos, ceea ce este surprinzător, având în vedere că este mult mai sigur, mai ușor și mai convenabil, plus că este mai bine pentru mediu”, a spus Zhang într-o declarație.

„Problema este că mersul pe jos este prea lent și ineficient. Așa că mi-am făcut misiunea de a îmbunătăți mersul pe jos în loc să îl înlocuiesc”.

Cu o echipă de ingineri de propulsie cu reacție de la Institutul de Robotică al Carnegie Mellon și robotiști și designeri de pantofi sport, Zhang și-a petrecut ultimii cinci ani încercând să creeze cei mai rapizi pantofi din lume „bazându-se pe propria inginerie a corpului”.

Shift Robotics spune că, spre deosebire de patinaj, Moonwalkers nu necesită abilități pentru a învăța - este cu adevărat mersul pe jos.

Potrivit companiei, AI se adaptează la mersul fiecărui utilizator și este nevoie de mai puțin de 10 pași pentru ca algoritmii să învețe tiparele de mers ale utilizatorului, scrie euronews.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#dispozitiv, #inventie, #mers pe jos, #viteza , #stiri magazin