Mesajul dur al lui Ludovic Orban după bâlbele de la transmisiunea discursului lui Zeleski: ”Submediocrii aflaţi din greşeală la putere ne-au făcut de băcănie”

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 21:52 5064 citiri
Fostul premier a criticat traducerea discursului lui Volodimir Zelenski FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul premier Ludovic Orban, actual lider al Partidului Forța Dreptei, a criticat dur luni, 4 aprilie, modul în care liderii politici s-au pregătit pentru discursul istoric din parlament al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Orban a reclamat problemele tehnice, traducerea și felul în care și-au prezentat mesajele premierul Nicolae Ciucă și liderii Senatului și Camerei Deputaților, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

”Am aşteptat cu emoție acest moment de referinţă în viaţa noastră politică şi parlamentară, discursul în faţa Parlamentului României al Preşedintelui Ucrainei eroice, aflate într-o luptă pe viaţă și pe moarte pentru supravieţuire în faţa unui agresor care nu se dă în lături de la nicio ticăloşie pentru a-şi atinge ambiţiile. În prima parte a discursului lui Zelenski nu am auzit nimic. Apoi l-am auzit doar pe Preşedintele Ucrainei, fără traducere. Când a început să vorbească traducătorul, mi-a părut rău că a început să traducă. A arătat că ori nu ştie limba ucraineană, ori nu ştie limba română. A distrus complet orice emoţie, orice fir epic, orice logică”, a scris Ludovic Orban, luni seară, pe Facebook.

Fostul premier a precizat că, la un moment dat, a rămas și fără imagine.

”Şi a trebuit să mai suportăm şi calvarul de a asculta silabisirile agramate ale lui Cîţu, Ciolacu şi Ciucă. Într-un moment în care atenţia opiniei publice internaţionale era îndreptată spre România, submediocrii aflaţi din greşeală la putere ne-au făcut de băcănie”, a mai scris Orban.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News