Directorul FBI avertizează lumea de un pericol major: ”Guvernul acestei țări încearcă să ne fure informațiile și tehnologia” VIDEO

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 00:11 15357 citiri
Directorul FBI Christopher Wray a avertizat că China încearcă să fure secrete tehnologice FOTO: NPR

În onoarea actualei expoziții speciale a FBI, denumită ”De la Al Capone la Al Qaeda”, deschisă la Biblioteca Ronald Reagan din Simi Valley, California, Christopher Wray a ținut un discurs, în care a avertizat lumea de pericolul care vine de la Beijing. Oficialul american a spus că amenințarea din partea Chinei este ”mai alarmantă și dăunătoare” decât oricând.

Discursul directorului de la Federal Bureau of Investigation din Statele Unite a echivalat cu o mustrare severă adresată guvernului chinez, cu câteva zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, potrivit NPR.

S-a arătat că, deși politica externă americană s-a concentrat în ultima vreme pe tensiunile dintre Rusia și Ucraina, Statele Unite continuă să considere China drept cea mai mare amenințare la adresa securității economice pe termen lung.

”Când înregistrăm ceea ce observăm în investigațiile noastre, peste 2.000 dintre ele sunt concentrate asupra guvernului chinez, care încearcă să ne fure informațiile și tehnologia, pur și simplu nu există nicio altă țară care să prezinte o amenințare atât de mare pentru ideile noastre, inovațiile și securitatea economică decât China”, a spus Wray.

Senatul SUA va lovi Rusia cu sancțiuni dure. ”Nu vrem să se repete Acordul lui Hitler din 1938” VIDEO

”FBI deschide noi cazuri pentru a contracara operațiunile de spionaj chineze la fiecare 12 ore, hackeri ai guvernului de la Beijing furând mai multe date personale și corporative decât toate țările la un loc”, a spus directorul FBI.

”Prejudiciul provocat de spionajul economic al guvernului chinez nu constă doar în faptul că firmele sale avansează pe baza tehnologiilor obținute ilegal, ci companiile noastre sunt scoase de pe piață, iar lucrătorii concediați”, a spus Wray.

Germania creează confuzie în SUA și la NATO: Se uită Berlinul mai mult spre Est decât spre Vest? ANALIZĂ

”Am vorbit despre această amenințare de când am devenit director în 2017. Dar vreau să mă concentrez asupra ei aici, în seara asta, pentru că a atins un nou nivel, mai alarmant, mai dăunător decât oricând înainte și este vital, ca toți să ne concentrăm asupra acestei amenințări împreună”, a adăugat directorul FBI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com