Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Marti, 15 Februarie 2022, ora 03:15
35912 citiri
Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul
Dioxidul de carbon poate distruge Pământul FOTO: India Times

Oamenii de știință de la Universitatea Delaware din Statele Unite au reușit să dezvolte o invenție extraordinară, care este capabilă să ajute Pământul să supraviețuiască efectelor nocive dramatice provocate de dioxidul de carbon. Cercetătorii au creat un dispozitiv care poate capta în mod eficient 99% din carbonul din aer folosind un sistem electrochimic, ce este alimentat cu hidrogen.

Noua invenție, care a fost descrisă în revista Nature din 3 februarie 2022, poate ajuta, de asemenea, la producția comercială de celule de combustibil durabile, potrivit India Times.

Expunerea pe termen lung la dioxid de carbon este dăunătoare pentru oameni, deoarece provoacă o serie de efecte nocive asupra sănătății, de la dureri de cap și până la creșterea ritmului cardiac.

În mediul înconjurător, dioxidul de carbon este produs în procese naturale cum ar fi incendiile de pădure, erupțiile vulcanice și respirația umană. Activitățile oamenilor precum arderea combustibililor fosili contribuie, de asemenea, la creșterea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

Acesta reprezintă două treimi din toate emisiile cu efect de seră din atmosfera Pământului, el fiind responsabil pentru producerea fenomenului de efect de seră, extrem de periculos pentru planeta noastră.

Descoperire ciudată privind apariția vieții pe Pământ: Totul ar fi început cu o doză de cianură

Acum, inginerii de la Universitatea Delaware, Statele Unite, au conceput o modalitate de a capta 99% din carbonul din aer utilizând un sistem electrochimic alimentat cu hidrogen.

Deși cercetarea inițială s-a concentrat pe celulele de combustie cu membrană de schimb de hidroxizi, cercetătorii au descoperit că acestea sunt extrem de sensibile la dioxidul de carbon.

Suferiți de hipertensiune arterială? Remediile recomandate de medici pentru a reveni la normal

Prototipul dezvoltat de experți poate filtra 10 litri de aer pe minut și elimină 99% din dioxidul de carbon. Proiectul inițial ar scăpa mașinile de poluare, însă el poate fi folosit și la alte mijloace de transport, precum avioane, nave spațiale și chiar submarine.

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#dioxid carbon emisii, #emisii carbon, #poluare aer, #inventie, #dispozitiv, #inventii noi tehnologii, #efect sera Pamant , #inventii