Dinu Patriciu: Destinul Romaniei este monarhia constitutionala

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 19:56
9103 citiri
Dinu Patriciu: Destinul Romaniei este monarhia constitutionala
Foto: Arhiva

Dinu Patriciu sustine ca destinul Romaniei este monarhia constitutionala, iar pe viitor vom ajunge si acolo.

"Destinul nostru ca tara este monarhia constitutionala si vom ajunge acolo. Daca exista un viitor pentru continentul European acesta este: monarhia constitutionala", a declarat afaceristul, in cadrul unei intalniri cu tinerii liberali, anunta corespondentul Ziare.com Iancu Ionut.

De asemenea, Dinu Patriciu sustine ca nu putem spune ca in tara noastra exista partide de dreapta.

"Toate partidele de la noi sunt de stanga si cred intr-un stat social. Eu nu vreau sa fac niciun partid si nu ma intereseaza. Scriu despre asta, ca poate se vor trezi niste oameni si vor incerca: fie sa reformeze PNL din interior, fie sa faca altceva. Eu nu am spus niciodata ca un PNL reformat este un PNL fara Crin Antonescu presedinte. Eu am sprijinit formarea USL si sunt autorul egalitatii intre cele dou partide.

Cred ca una din marile greseli ale USL este ca il baga in seama pe Traian Basescu. Sfatul meu este: 'uita-l!' Trebuie sa ne gandim la viitor. Basescu are o politica evidenta acum: 'schimba caii si mergi mai departe'. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa discutam cu Basescu", a mai precizat Patriciu.

Liberalul sustine ca, in cazul in care USL ar castiga alegerile din 2012, in sase luni va pierde totul.

"Chiar daca va castiga alegerile cu 51%, in 6 luni USL pierde tot, deoarece toata lumea va incepe sa vorbeasca de coruptii de la ei", a completat acesta.

Afaceristul, care s-a declarat un sustinator al noului Cod al Muncii, a declarat ca USL a avut o pozitie impotriva "naturii".

"USL s-a asociat cu sindicatele sa critice o masura care, desi jumatate de masura, era un pas inainte", a mai precizat acesta.

Afaceristul nu impartaseste increderea pe care i-o acorda guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Chinei, despre care spune ca este un stat care va "esua".

"China este un stat care se pregateste sa esueze, din cauza ca nu face decat sa repete ceea ce a facut Ceausescu, dar la o scara mai mare", a mai mentionat Dinu Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dinu Patriciu monarhie constitutionala, #Patriciu USL, #Patriciu reforma PNL, #Dinu Patriciu Basescu , #stiri Dinu Patriciu