Dinu Patriciu a murit: Viziunea omului de afaceri despre economia Romaniei

Marti, 19 August 2014, ora 20:19
7461 citiri
Dinu Patriciu a murit: Viziunea omului de afaceri despre economia Romaniei

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit, luni, la un spital din Londra, a facut de-a lungul timpului numeroase declaratii legate de economia romaneasca.

Dinu Patriciu a murit

2008: Romania are o sansa colosala de a creste datorita crizei

Romania are o sansa colosala de a creste tocmai datorita crizei, daca reuseste sa atraga capital strain si companii care se relocheaza din alte tari, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, la "Gala ZF 10 ani".

"Avem o sansa de a creste colosala tocmai datorita crizei, daca reusim sa atragem companii care se relocheaza si capital strain. Asadar, cred ca putem profita de aceasta criza", a spus Patriciu.

2009: Sa "deschidem usa" companiilor care pot construi un km de autostrada pe zi

"Exista in aceasta lume cel putin 15 companii capabile sa construiasca cel putin un kilometru de autostrada pe zi. Tehnologic, financiar, organizatoric. Sa le deschim usile si sa lasam barmanii, ospatarii si receptionerii sa se ocupe de ale lor", a afirmat Patriciu.

Dinu Patriciu a murit Miliardarul care a ajuns aproape falit la sfarsitul vietii

2010: Euro este o moneda falsa si extrem de volatila. Firmele cumpara materia prima in dolari

"Faptul ca Banca Nationala tine in mod fals cursul e gresit. Estimez la mai mult de 4,7-4,8 lei cursul de schimb pentru un euro", a raspuns Patriciu, intrebat daca mentine o estimare a sa mai veche ca euro va ajunge la 4,7 lei la sfarsitul anului.

El a adaugat ca euro este o moneda falsa si extrem de volatila, pe care nu te poti baza.

"Nu se cumpara nimic in euro. Toate materiile prime le cumparam in dolari", a mai spus omul de afaceri.

Dinu Patriciu a murit Fondator PNL, de trei ori deputat si numit ministru in aceeasi zi cu Basescu

2010: Reprezentantii FMI nu stiu nimic despre economia romaneasca. Ar trebui sa ii trimitem acasa

"Din pacate, acesti domni (de la FMI - n.r.) traiesc intr-o lume teoretica. Nu stiu nimic despre economia romaneasca. Asta ii face periculosi in relatia cu un guvern care nici el nu vrea sa faca deloc reforma. Cred ca trebui sa gasim, ca si altii inaintea noastra, o metoda rapida astfel incat sa ii trimitem acasa", a afirmat Patriciu.

2010: Taierea egalitarista a lefurilor se intampla numai in comunism

"Evident, cea mai proasta alegere ar fi fost aceea a cresterii TVA-ului si a impozitului direct pe venituri. O taiere egalitarista a tuturor lefurilor din sectorul bugetar, si a pensiilor si a ajutorului de somaj nu este o solutie. (...) Este un expedient, pentru ca o masura luata pe picior, taind de la toata lumea la fel, ceea ce se intampla numai in comunism. Aceste masuri sunt luate din disperare. Vin din obsesia inflatiei, pe care cei care au imaginat ideea o au", a spus omul de afaceri.

2011: Daca adoptam mimetic modelul european de stat social suntem condamnati la subdezvoltare

"Eu nu cred ca poate constitui pentru noi modelul european al statului social european o tinta care care sa tindem. Nu poate pentru ca ne impiedica dezvoltarea, cel mult ne poate tranforma intr-un land sarac de periferie, fara multe sanse de crestere, intr-un alt ritm decat cei bogati din Europa in asa fel incat sai ajungem din urma", a sustinut Dinu Patriciu, la o dezbatere despre Constitutie.

Dinu Patriciu a murit: Liberalii il elogiaza

El a mentionat ca "totul incepe de la Constitutie si aici e extrem de important cum e structurat echilibrul puterilor in stat si cum e structurata mai ales guvernarea".

"Daca adoptam mimetic modelul european suntem condamnati la subdezvoltare pe o perioada foarte lunga de timp pentru ca modelul european taxeaza munca, prin impozitul direct, si energia, prin impozitele indirecte, cele doua motoare ale dezvoltarii in lumea de azi.

Azi, munca e inlocuita de creativitate in sine. Esti apreciat pentru creativitate, nu pentru numarul de suruburi pe care il produci. Impozitand munca si energia iti limitezi resursele de crestere", a spus acesta.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Dinu Patriciu economie, #Dinu Patriciu murit, #declaratii Dinu Patriciu , #murit