Noua strategie a Kremlinului în Ucraina, descoperită de serviciile secrete britanice. Structurile produse masiv de ruși în Mariupol

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 14:19 13003 citiri
Mariupol, unul dintre cele mai prospere orașe de la Marea Neagră, a fost ras de pe fața pământului de Rusia FOTO Telegram/ Mariupol Now

Mișcările făcute în ultimele zile de Rusia lasă de înțeles că Moscova a gândit o strategie nouă de război.

Serviciul de informații al armatei britanice a publicat o analiză succintă a celor mai recente manevre ale Rusiei în zona Mariupol, orașul distrus în urma asediului din primăvara anului 2022.

"Rusia a început să construiască structuri defensive în jurul orașului ocupat Mariupol, din sudul Ucrainei. Două fabrici produc structuri antitanc piramidale din beton, cunoscute sub numele de dinți de dragon, în acest scop.

Dinții de dragon au fost probabil instalați între Mariupol și satul Nikolske și din nordul orașului Mariupol până în satul Staryi Krym. Mariupol face parte din „podul de uscat” al Rusiei de la Rusia la Crimeea, o linie logistică cheie de comunicare", arată analiza Ministerului Apărării din Marea Britanie.

"Dinții de dragon" sunt structuri defensive folosite în premieră de Germania, în al Doilea Război Mondial

Analiștii englezi au emis și un punct de vedere privitor la strategia de război concepută de Rusia pe termen lung în Ucraina.

"Structurile (n.r. - dinții de dragon) sunt trimise, pentru pregătirea fortificațiilor defensive, și în regiunile ocupate Zaporojie și Herson.

Rusia își întărește liniile defensive pe toată lungimea zonei ocupate. La 19 octombrie 2022, proprietarul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat construirea unei „linii de apărare Wagner” fortificate în partea din regiunea Lugansk ocupată de ruși.

Această activitate sugerează că Rusia depune un efort semnificativ pentru a pregăti apărarea în profunzime în spatele liniei actuale de front, probabil pentru a contracara forțele armate ucrainene în eventualitatea în care acestea reușesc străpungerea frontului și vor avansa rapid", arată analiștii britanici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News