Descoperire extraordinară de acum 66 de milioane de ani: Dovezi în premieră din ziua când dinozaurii au dispărut VIDEO

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 04:00 5039 citiri
Fosilă de dinozaur cercetată de Sir David Attenborough FOTO: BBC

O echipă de oameni de știință condusă de Robert DePalma de la Universitatea Manchester din Marea Britanie a fost uimită să descopere în premieră o victimă a impactului asteroidului care a lovit Pământul, acum 66 de milioane de ani. Evenimentul a dus la dispariția dinozaurilor de pe planeta noastră, iar acum experții au găsit în statul american Dakota de Nord, resturile unei fosile de dinozaur, dispărut chiar în ziua cataclismului.

Asteroidul, care a avut o lățime de aproximativ 10 kilometri, s-a prăbușit în peninsula Yucatan din actualul teritoriu al Mexicului, lăsând în urmă un crater de cel puțin 180 de kilometri lățime, potrivit Daily Mail.

Experții au descoperit piciorul fosilizat al unui dinozaur ucis de impactul asteroidului care a căzut în peninsula Yucatan, la Tanis, un sit paleontologic din Dakota de Nord, Statele Unite.

Astfel, s-au găsit în premieră rămășițe ale unui dinozaur care a fost omorât chiar în ziua când asteroidul a lovit Pământul, în urmă cu 66 de milioane de ani. Piciorul gigantului animal, o specie de dinozaur denumită Thescelosaurus, a fost găsit alături de un fragment din roca spațială venită din univers, care l-a ucis.

Cercetătorii cred că membrul complet al dinozaurului găsit, a fost probabil ”smuls” atunci când asteroidul Chicxulub a lovit Pământul și a provocat o inundație colosală.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Impactul asteroidului gigantic s-a produs în peninsula Yucatan, iar localitatea Tanis din Dakota de Nord, unde au fost descoperite rămășițele dinozaurului ucis la puțin timp după impact, se găsește la 3.000 de kilometri distanță de crater.

Bucata de asteroid găsită alături de rămășițele dinozaurului a fost identificată după analize de laborator efectuate în Marea Britanie.

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Descoperirile de la Tanis au fost descrise într-un nou film documentar al BBC One, care va fi difuzat pe 15 aprilie 2022, sub prezentarea lui Sir David Attenborough și intitulat: ”Dinozaurii: Ziua finală”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News