Spaniolul Xavi Pascual a elucidat misterul. De ce a ales sa vina la Dinamo dupa ce a castigat Liga Campionilor cu Barcelona

Luni, 14 Iunie 2021, ora 16:20
4264 citiri
Spaniolul Xavi Pascual a elucidat misterul. De ce a ales sa vina la Dinamo dupa ce a castigat Liga Campionilor cu Barcelona
Xavi Pascual. Foto: Facebook / Dinamo handbal

Xavi Pascual, unul dintre cei mai titrati antrenori de handbal din lume, le-a explicat jurnalistilor catalani de ce a ales sa preia echipa CS Dinamo Bucuresti dupa ce a fost anuntat ca nu mai este dorit la FC Barcelona inca dinaintea turenului Final Four de la Koln.

"Merg in Romania, semnez cu Dinamo. Miercuri merg acolo si facem prezentarea. Sunt multi oameni care ma intreaba de ce si raspunsul este pentru ca ma iubesc si au venit sa ma caute. Pentru ca s-au asezat la masa si mi-au aratat ca ma iubesc. Poate ca exista oameni care nu o inteleg, dar nu este ceva ce oamenii trebuie sa inteleaga, ci ceva cu care ma simt confortabil", a declarat Pascual, potrivit mundodeportivo.com.

Antrenorul a precizat ca mai avea optiunea unui an suplimentar la Barcelona, dar a simtit ca nu mai este dorit.

"Am simtit cand presedintele a castigat alegerile. Se vorbise deja ca aveau in minte un alt tip de proiect si, sincer o spun, mi se pare foarte laudabil. Abonatii au votat. Inteleg perfect cand un presedinte preia conducerea clubului, isi poate alege proiectele si poate lua deciziile pe care le ia, pentru ca de aceea a fost ales si, prin urmare, respect maxim cu acest lucru", a spus el.

Barcelona a castigat Liga Campionilor la handbal masculin, dar antrenorul acesteia, Xavi Pascual, vine la Dinamo Bucuresti

Intrebat ce sanse avea sa continue, el a raspuns: "A fost o optiune, dar nu am vazut-o clar. Mi-au spus din primul moment ca au in minte un alt proiect sportiv si mi-au spus ca, daca as vrea, as putea continua inca un an, dar ca au deja altceva in minte. Am spus ca nu".

Xavi Pascual a vorbit cu noul presedinte al clubului FC Barcelona, Juan Laporta, care l-a informat ce antrenor il inlocuieste.

"Intelegerea cu Jan a fost cea corecta. Mi-a spus deja la telefon ca au un alt proiect si chiar mi-a spus numele antrenorului inainte ca acesta sa se afle. Si ieri am spus-o deja la finalul jocului, cred ca i-am dat un trofeu al Ligii Campionilor presedintelui care m-a numit", a adaugat tehnicianul.

Xavi Pascual pleaca de la Bercelona pe usa principala, a titrat Mundo Deportivo, dupa ce FC Barclona a castigat, duminica, pentru a zecea oara finala Ligii Campionilor, invingand cu scorul de 36-23 (16-11), pe Aalborg Handball, la Turneul F4 de la Koln.

Xavi Pascual, 48 de ani, a antrenat peste 12 ani pe FC Barcelona, intre februarie 2009 si iunie 2021. In palmaresul lui figureaza 61 de trofee, cele mai importante fiind Liga Campionilor, de trei ori, Campionatul Mondial al cluburilor, de cinci ori, campionatul spaniol, de 11 ori, Cupa Spaniei, de zece ori, si Supercupa Spaniei, de 10 ori.

Barcelona antrenata de Pascual detine recordul de meciuri consecutive fara infrangere in campionat, 146, ceea ce inseamna aproape cinci ani de victorii la rand si un egal, intre 18 mai 2013 si 13 aprilie 2018 (133 de victorii la rand).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Zinedine Zidane este foarte aproape de a semna cu Bayern München pentru a prelua banca tehnică a echipei începând din această vară, scrie vineri DPA, care citează ziarul spaniol Mundo...
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Explicație pentru tăcerea suspectă a Simonei Halep: ”Prea multe minciuni acolo”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Dinamo handbal Champions League, #spaniol, #antrenor , #Champions League