Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Dinamo > stiri Dinamo
A   A   A

Poli Timisoara a cerut falimentul lui Dinamo

Poli Timisoara a cerut falimentul lui Dinamo
Foto: fcdinamo.ro
Oficialii Politehnica Timisoara SA, fosta Fotbal Club Timisoara SA, au depus o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care au cerut insolventa societatii Dinamo 1948 SA, patronata de Ionut Negoita.

Dinamo s-a aflat deja in insolventa in ultimii cinci ani, iar daca cererea va fi admisa societatatea cu sediul in Stefan cel Mare va intra direct in faliment, conform legislatiei in vigoare, anunta Supervizor.ro.

Cei de la Politehnica Timisoara SA sustin ca Dinamo trebuia sa acihte cota de 50% din indemnizatia de transfer a lui Dorin Rotariu la FC Brugges, dar nu mai putin de 270 de mii de euro + TVA.

Partile au negociat in ultima perioada un acord, insa nu s-au inteles, iar banatenii au solicitat astfel insolventa lui Dinamo, care implicit ar duce la faliment.
Dinamo a fost deja in insolventa in mandatul lui Ionut Negoita, insa in 2017 Parchetul Bucuresti a inceput o ancheta legata de modul in care clubul din Stefan cel Mare a reusit sa scape de datorii.

In acest caz, Ionut Negoita, actionarul majoritar al lui Dinamo, a fost trimis in judecata pentru complicitate la bancruta frauduloasa in dosarul insolventei formatiei ros-albe.

Negoita este acuzat de procurori ca "a votat atat direct, cat si indirect (prin intermediul societatilor pe care le controla) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, cunoscand ca in acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabila neta de 16.863.011 lei si o valoare reala de 5.179.032 lei."
C.S.
Facebook ShareTweet
 Marti, 19 Martie 2019, ora 21:09

 Articol citit de 5827 ori

Citeste si: