Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Multescu si Talnar, oficial la Dinamo

Marti, 14 Iulie 2020, ora 15:17
3197 citiri
Multescu si Talnar, oficial la Dinamo
Foto: Facebook.com / FC DINAMO BUCURESTI

Dinamo Bucuresti anunta incheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabila, cu antrenorul principal Adrian Mihalcea.

Numit in urma cu patru luni la conducerea tehnica dinamovistilor, in locul lui Dusan Uhrin, dupa doua infrangeri consecutive in play-out-ul acestei editii de campionat, 0-1 pe teren propriu cu Academica Clinceni si 0-1 in deplasare cu Politehnica Iasi, Adrian Mihalcea nu a reusit, din pacate pentru tot ce inseamna Dinamo, rezultatele asteptate de suflarea alb-rosie, atat in Liga 1, cat si in semifinalele Cupei Romaniei, precizeaza site-ul oficial al "alb-rosilor".

O victorie (3-1 cu Academica Clinceni), o remiza (1-1 cu Politehnica Iasi) si trei esecuri (1-3 cu Sepsi Sf. Gheorghe, 0-1 cu FC Voluntari si 0-1 cu Viitorul Constanta) a adunat Adrian Mihalcea in Liga 1 si doua infrangeri in semifinalele Cupei Romaniei, 0-3 si 0-1 cu FCSB.

De marti pana la finalul acestui sezon competitional, noul antrenor principal al echipei Dinamo Bucuresti este Gheorghe Multescu, a anuntat directorul general Bogdan Balanescu pentru fcdinamo.ro.

Gheorghe Multescu, 68 de ani, a evoluat timp de sase ani pentru echipa din Soseaua "Stefan cel Mare", intre 1979 si 1985, cu care a castigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) si de doua ori Cupa Romaniei (1982, 1984), participand decisiv la cea mai mare performanta pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984).

Ca antrenor, Gheorghe Multescu si-a inceput cariera tot pe banca lui Dinamo, in sezonul 1990-1991, a revenit in 2008 pentru jumatate de an si a mai pregatit echipa in sezonul competitional 2013-2014.

Gheorghe Multescu va fi ajutat la conducerea tehnica a echipei de o alta glorie dinamovista, Cornel Talnar, noul director tehnic in cadrul clubului din Stefan cel Mare.

- 132 meciuri si 29 de goluri a adunat Gheorghe Multescu in tricoul alb-rosu, in campionat, in perioada 1979-1985.

- 14 echipe a antrenat Gheorghe Multescu in Romania, in paranteza fiind trecut numarul de mandate: Jiul Petrosani, Rapid Bucuresti, Dinamo Bucuresti (3), Dacia Unirea Braila, Astra Giurgiu (4), Poli AEK Timisoara (2), Petrolul Ploiesti (4), Sportul Studentesc (2), FC Vaslui, "U" Cluj, Ceahlaul P. Neamt, Gaz Metan Medias, FC Voluntari si CS U Craiova.

- 5 cluburi din Turcia (Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu si Gaziantepspor) si unul din Arabia Saudita (Al-Tawoon) a pregatit Gheorghe Multescu in cariera sa de antrenor.

- 5 trofee a castigat Cornel Talnar la Dinamo, ca jucator, de 3 ori titlul de campion (1982, 1983, 1984) si de 2 ori Cupa Romaniei (1982, 1984).

- 8 sezoane consecutive a jucat Cornel Talnar la Dinamo, din 1977 pana in 1985.

- 9 echipe a pregatit Cornel Talnar in cariera de antrenor: Inter Sibiu, Dinamo Bucuresti (5), "U" Cluj (2), Ceahlaul Piatra Neamt, FC Brasov (3), Dinamo II Bucuresti (2), Oman Club, Concordia Chiajna si Luceafarul Oradea, in paranteza fiind trecut numarul de mandate pe banca tehnica.

Licentiat PRO, Cornel Talnar a avut contract cu FRF in perioada 2017-2019, fiind consilierul tehnic al selectionerului Cosmin Contra la prima reprezentativa a Romaniei.

Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu nu vrea să renunțe la antrenorat și este gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. El s-ar fi înțeles cu echipa turcă Beșiktaș Istanbul, unde a mai activat în...
Probleme mari pentru Walter Zenga. Italianul e la retrogradare
Probleme mari pentru Walter Zenga. Italianul e la retrogradare
Echipa Emirates Club, antrenată de Walter Zenga, a pierdut joi seara, pe teren propriu, scor 1-2, cu formaţia Baniyas, în etapa a 17-a din UAE Pro League. Golul gazdelor a fost marcat de Andres...
#Dinamo, #fotbal, #multescu, #talnar , #stiri Dinamo