Dinamo - Steaua este finala Cupei României la handbal masculin

Duminica, 15 Mai 2022, ora 08:51
2790 citiri
Dinamo - Steaua este finala Cupei României la handbal masculin
Dinamo vs Steaua FOTO facebook

CS Dinamo Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi CSA Steaua Bucureşti vor juca finala ediţiei 2022 a Cupei României la handbal masculin, după ce au câştigat semifinalele competiţiei, sâmbătă, în Sala Sporturilor din Constanţa.

Dinamo a învins-o în prima semifinală pe CS Minaur Baia Mare cu scorul de 33-23 (21-14), având cei mai buni marcatori în Valentin Ghionea (7 goluri), Dan Racoţea (4) şi Nicuşor Negru (4). Câte 3 goluri marcat Eduardo Gurbindo, Ante Kuduz, Octavian Bizău şi Mamdouh Shebib.

De la Minaur s-au remarcat Alex Csepreghi (5 goluri), Andrei Buzle (4), Stevan Vujovic (3) şi Anderson Da Silva Mollino (3).

A doua semifinală, desfăşurată între HC Dobrogea Sud Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti, a fost una mult mai echilibrată, fiind câştigată de oaspeţi după prelungiri, cu 25-22 (10-8, 18-18).

Steaua a condus la trei goluri imediat după pauză, 11-8, cea mai mare diferenţă, dar constănţenii, finaliştii ediţiei trecute a competiţiei, au întors scorul şi au avut 13-11, iar apoi şi-au mărit avantajul la trei goluri, 16-13.

În finalul timpului regulamentar, la 18-17 pentru gazde, Steaua a avut un atac, Mihalcea a aruncat din extremă, portarul Dan Vasile a reuşit să evite golul, dar s-a dictat aruncare de la 7 metri pentru oaspeţi pentru un presupus contact între Mihalcea şi Liviu Caba. Ciprian Şandru a transformat şi a trimis meciul în prelungiri, în timp ce gazdele au avut doi eliminaţi pentru proteste (Zoran Nikolic şi Alexandru Andrei).

Prima repriză de prelungiri a fost echilibrată, iar oaspeţii aveau un singur gol avans, dar apoi s-au desprins la 24-20, câştigând cu 25-22.

Cei mai buni stelişti au fost Ciprian Şandru, cu 8 goluri, Andrei Mihalcea (6), Dragoş Hanţaru (4). De la gazde s-au evidenţiat Vitali Komogorov (7 goluri), Gabriel Ilie (4), Alexandru Andrei (4).

Duminică, în Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 11:00 va avea loc finala mică, HC Dobrogea Sud - Minaur, iar de la ora 18:00 se vor bate pentru trofeu CS Dinamo şi CSA Steaua.

Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
#Dinamo Steaua, #derby, #finala Cupa Romaniei, #handbal , #stiri handbal