Câți bani a strâns Dinamo Kiev cu Mircea Lucescu antrenor pentru Ucraina în urma meciurilor caritabile

Marti, 03 Mai 2022, ora 16:30 3162 citiri
Mircea Lucescu

Dinamo Kiev a anunţat, marţi, că a strâns peste 22 de milioane de grivne (circa 710.000 de euro) din meciurile amicale caritabile disputate de echipa antrenată de Mircea Lucescu până în prezent.

Suma nu este una mare, ţinând cont că numai la partidele cu Borussia Dortmund (26 aprilie) şi Legia Varşovia (12 aprilie) s-au strâns 620.000 de euro, 400.000 în Germania şi 220.000 în Polonia, conform anunţurilor clubului din Bundesliga, respectiv site-ului oficial al grupării Dinamo Kiev.

Rezultă că la celelalte trei partide jucate, cu Galatasaray (14 aprilie), CFR Cluj (20 aprilie) şi Dinamo Zagreb (28 aprilie) s-au strâns în total numai 90.000 de euro.

Campioana Ucrainei mai are programat un singur joc în turneul "Meciuri pentru Pace", miercuri, în Elveţia, cu FC Basel.

Banii strânşi în urma acestui turneu vor fi donaţi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina, pentru a rezolva problemele umanitare majore apărute în urma invaziei ruse din Ucraina.

După meciul de la Basel, jucătorii convocaţi la echipa naţională a Ucrainei vor intra într-un cantonament pentru a pregăti jocul cu Scoţia, din semifinalele barajului pentru Cupa Mondială, programat la 1 iunie.

Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News