5 cămătari reținuți în urma perchezițiilor DIICOT într-un dosar cu peste 50 de victime

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 10:44 4893 citiri
Percheziții DIICOT FOTO Hepta

Cinci persoane au fost reţinute și alte trei au fost puse sub control judiciar în urma unor percheziţii în București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de camătă. Până acum au fost identificate peste 50 de persoane vătămate.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii și procurorii DIICOT, care au studiat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă, a reieșit că, începând din februarie 2022, gruparea din București ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul săvârșirii infracțiunii de camătă, se arată într-un comunicat al IGPR.

Membrii grupului ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate.

Liderii grupului ar fi coordonat activitatea infracțională, identificând persoanele care doreau să obțină împrumuturi și oferind indicații membrilor grupului infracțional organizat, cu privire la activitățile pe care trebuie să le desfășoare.

De asemenea, aceștia ar fi acordat, personal sau prin intermediul membrilor grupului infracțional, sume de bani cu împrumut către diferite persoane, sume pentru care ar fi perceput dobândă.

În urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate la data de 26 octombrie, în București și județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate, de la persoanele bănuite, un număr important de documente care prezintă interes pentru cauză, precum și sume de bani în lei și valută.

Astfel, la data de 26 octombrie a.c., procurorii DIICOT Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 5 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Printre cei reținuți sunt Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, și Anton Constantin, zis Cristi Bulgaru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News