Grup de proxeneți oprit de poliție după 11 ani de activitate. Din 2012 au câștigat peste 700.000 euro prin metoda ”loverboy”

Joi, 25 Mai 2023, ora 15:31
2782 citiri
Grup de proxeneți oprit de poliție după 11 ani de activitate. Din 2012 au câștigat peste 700.000 euro prin metoda ”loverboy”
85 de personae sunt căutate de poliție pentru a fi audiate FOTO Poliția Română

Un grup de proxeneți care activa în România, dar și în mai multe state europene încă din 2012 a fost vizat, joi 25 mai, de percheziții ale procurorilor DIICOT. 700.000 de euro se presupune că au câștigat forțând tinere să se prostitueze în Franța, Olanda și România.

”La data de 25 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Călărași, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județele Călărași și Ilfov și în Municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, mai multe persoane, din județul Călărași, ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Astfel, în perioada 2012-2020, membrii grupului infracțional organizat ar fi recrutat, prin utilizarea metodei loverboy, 8 persoane vătămate, dintre care una minoră, pe care, prin inducere în eroare și utilizarea de violențe fizice și psihice, le-ar fi exploatat, prin determinarea la practicarea prostituției pe teritoriul Franței, obținând în mod semnificativ avantaje de natură patrimonială.

De asemenea, în perioada 2021-2022, unul dintre membrii grupării ar fi recrutat o persoană vătămată, pe care, ulterior, ar fi exploatat-o prin determinarea la practicarea prostituției pe teritoriul Olandei și României.

Totodată, în cursul anului 2010, anterior constituirii grupului infracțional organizat, unul dintre bănuiți, ar fi recrutat o persoană vătămată, minoră la acea dată, pe care ar fi exploatat-o, prin determinarea la practicarea prostituției într-o zonă rurală, a județului Călărași.

În perioada 2012-2020, mai multe persoane, rude sau apropiați ai membrilor grupului, i-ar fi sprijinit pe aceștia să obțină beneficii materiale, respectiv sume de bani realizate de victimele traficului de persoane, aproximativ 700.000 de euro, prin faptul că ar fi acceptat să transmită și să primească sume de bani, pe care le-ar fi remis, ulterior, membrilor grupului.

Suspecții au fost duși la DIICOT Călărași pentru audieri.

Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Ce rușine a evitat PSG în meciul în care putea câștiga titlul
Paris Saint-Germain a remizat, 3-3, cu Le Havre după ce a egalat pe final de meci, amânând sărbătorirea titlului de campioană a Franţei cu patru zile înainte de semifinala tur cu Borussia...
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
O ”forţă de reacţie rapidă” a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în...
#DIICOT proxeneti, #loverboy, #proxeneti, #Olanda, #Franta , #DIICOT