Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 12:15 12588 citiri
Specialistul în cazane cu abur, Tudor Prisecaru, își va folosi expertiza în digitalizarea României

Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este doctor inginer în științe tehnice, specializarea cazane de abur.

Prisecaru este unul dintre apropiații fostului ministru PSD Mihnea Costoiu, susțin surse politice pentru Ziare.com.

De altfel, Prisecaru a mai ocupat funcția de secretar de stat în perioada în care Mihnea Costoiu era ministru delegat pentru Cercetare. În prezent, Costoiu este rector al Universității Politehnica din București, în timp ce Prisecaru este Președintele Senatului Universității Politehnica.

"Călăul" Abramburicăi

În iunie 2020, Ecaterina Andronescu a pierdut funcția de președinte al Senatului UPB, pe care o ocupase din 2012, chiar în fața lui Tudor Prisecaru, sprijinit din umbră de Costoiu.

Ecaterina Andronescu s-a plâns atunci că a fost trădată de Mihnea Costoiu, pe care l-a promovat politic până la funcția de ministru.

Tudor Prisecaru a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității Politehnica București în 1982, a fost șef de echipă reparații la Combinatul Siderurgic Călărași, apoi inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Galați. În 1990 a obținut titlul de doctor în științe inginerești cu specializarea Cazane de abur și Teoria arderii, devenind asistent universitar. 6 ani mai târziu ajungea șef de lucrări la Catedra Echipament Termomecanic Clasic și Nuclear.

Printre lucrările la care a fost co-autor se numără: “Cazane si turbine”, Mihaescu L., Prisecaru T., Oprea I., Editura MATRIX ROM, Bucuresti.; “Generatoare de abur”, Vol. I, Indrumar de laborator. Pisa I., Neaga C., Mihaescu L., Prisecaru T., Editura U.P.B., 1994,.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News