Care sunt principalele diferenţe între o agenţie de web design şi una de dezvoltare web?

Advertorial
Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 13:54
5868 citiri
Care sunt principalele diferenţe între o agenţie de web design şi una de dezvoltare web?
FOTO: unsplash.com

La o primă vedere, agenţia de web design şi agenţia de dezvoltare web pot fi confundate foarte uşor. Cele două sintagme sunt adesea folosite ca sinonime, însă adevărul este că între cele două există multe diferenţe, iar sarcinile unui web designer nu sunt aceleaşi cu sarcinile unui dezvoltator web.

Ce face o agenţie de dezvoltare web?

O agenţie de dezvoltare web este cea care se ocupă de aplicarea limbajelor de programare, de scrierea codului şi de dezvoltarea funcţională a unui site web. Dezvoltatorii lucrează cu diferite limbaje şi instrumente, cum ar fi HTML, CSS, JavaScript etc. Astfel încât să materializeze designul într-un site dinamic şi interactiv, printr-o abordare tehnică.

Dezvoltatorii web au o manieră de lucru tehnică, concentrându-se mai mult pe detalii care fac site-ul să funcţioneze. Ei trebuie să scrie codul corect, să testeze, să întreţină şi să actualizeze website-ul, precum şi să remedieze eventualele erori. Aceştia se ocupă de front-end şi back-end, care formează împreună full-stack-ul.

Ce face o agenţie de web design?

Web designul este o parte din întregul proces de proiectare a site-ului web, iar agenţiile care se ocupă de acest lucru se concentrează pe aspectul şi senzaţia ce o oferă un website, pe experienţa vizuală a utilizatorului şi lucrează la schema de culori, logo, branding şi alte elemente care contribuie la estetică generală a website-ului.

Experţii de la VeryCreative menţionează că unul dintre instrumentele cheie pentru a produce servicii de design grafic de calitate superioară este Adobe Photoshop, ce are mai multe programe care permit profesioniştilor să respecte principii de design grafic, precum crearea unui conţinut estetic şi a unei legături armonioase între elementele vizuale, schimbarea stilurilor, gruparea logică a elementelor etc.

Cu ce tip de agenţie ar trebui să colaboreze un business modern?

Agenţia de web design se ocupă ca site-ul să arate bine, în timp de agenţia de dezvoltare web se asigura de funcţionalitatea acestuia. Agenţia de web design lucrează la aspectul unui website, stilizând grafica acestuia şi făcându-l atrăgător din punct de vedere estetic, iar agenţia de dezvoltare web are grijă de crearea şi dezvoltarea unui website pe partea tehnică.

De aceea, pentru construcţia unui magazin online sau site de prezentare de succes, se recomandă alegerea unei agenţii care oferă servicii complete de dezvoltare web şi design, mai ales că în ultima vreme aceste roluri sunt în curs de fuzionare.

Pentru un site optimizat care să ofere o experienţă plăcută utilizatorilor şi care să rămână întipărit în memoria acestora, colaborarea cu o agenţie integrată ce asigură servicii de la A la Z, adică dezvoltare web şi web design deopotrivă, poate să aducă cele mai bune rezultate. Atât designul, cât şi funcţionalitatea unui website au un rol vital în succesul unei strategii de marketing online, ceea ce justifică rentabilitatea investiţiei într-o astfel de colaborare.

Aşadar, responsabilităţile şi instrumentele folosite în cadrul unei agenţii de dezvoltare web, respectiv web design, sunt foarte diferite, iar abordarea integrată a celor două concepte poate să garanteze rezultatele aşteptate în mediul online.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#diferente, #agentie web design, #dezvoltare web , #stiri afaceri