Dieta care te scapă de kilogramele în plus și te menține tânăr

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 23:56
5907 citiri
Dieta care te scapă de kilogramele în plus și te menține tânăr
Genele sunt extrem de importante, dar și dieta urmată și modul în care mâncăm determină numărul de kilograme FOTO Pixabay

Cercetătorii au identificat dieta pe care trebuie să o urmezi dacă vrei să trăiești cât mai mult posibil.

Genele sunt extrem de importante, dar și dieta urmată și modul în care mâncăm determină numărul de kilograme și pot ajuta să avem o viață mai lungă.

Gerontologul Valter Longo, de la University of Southern California din SUA, este convins că există o formulă optimă de dietă care ne-ar putea oferi cele mai bune șanse de a ne maximiza durata de viață individuală, potrivit sciencealert.com.

Iar un stil de viață sănătos înseamnă și mai puține kilograme în plus.

Longo și Rozalyn Anderson, de la Universitatea din Wisconsin, au verificat literatura de specialitate privind longevitatea și nutriția la o varietate de viețuitoare, raportând totul la specia umană.

"Am explorat legătura dintre nutrienți, post, gene și longevitate la speciile cu viață scurtă și am conectat aceste legături cu studiile clinice și epidemiologice la primate și oameni, inclusiv la centenari", spune Longo.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, de exemplu, ar putea avea nevoie să adauge ceva mai multe proteine în dieta lor, doar pentru a se asigura că organismul lor are suficient material pentru a mări masa corporală în scădere și a se proteja împotriva fragilității în creștere.

Studiul lui Longo și Anderson asupra literaturii existente își propune să ofere o bază solidă pentru cercetarea continuă în domeniul dietelor de longevitate.

Potrivit lui Longo, o cantitate bună de carbohidrați nerafinați, proteine de origine vegetală și suficiente grăsimi de origine vegetală pentru a acoperi puțin sub o treime din nevoile energetice reprezintă rețeta ideală.

"Multe leguminoase, cereale integrale și legume; puțin pește; fără carne roșie sau carne procesată și foarte puțină carne albă; puțin zahăr și cereale rafinate; niveluri bune de nuci și ulei de măsline și puțină ciocolată neagră", spune Longo.

Și programarea meselor este importantă.

Specialiștii spun că mesele ar trebui programate într-un interval de 12 ore. În această dietă ar trebui inclus o perioadă de cinci zile de post intermitent (fasting) la fiecare trei-patru pentru a ajuta, de asemenea, menținerea sub control a tensiunii arteriale și a reduce riscurile de rezistență la insulină.

"Adoptând o abordare bazată pe peste un secol de cercetări, putem începe să definim o dietă de longevitate care reprezintă o bază solidă pentru recomandările nutriționale și pentru cercetările viitoare", spune Longo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Nutriționista Mihaela Bilic este decisă să se mute la noua ei cabană cât mai repede. Aceasta și-a construit o cabană rustică din lemn pe o bucată de pământ pe care o avea....
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
#dieta, #longevitate, #nutritie , #stiri life style