Cum să reușești să te ții de dietă. Ponturi care chiar funcționează

Marti, 10 Mai 2022, ora 23:16
4929 citiri
Cum să reușești să te ții de dietă. Ponturi care chiar funcționează
Dieta nu trebuie să fie un chin FOTO Unsplash

Toți oamenii care au încercat măcar să țină o dietă știu cât de greu este să își ia inima în dinți și să o înceapă, iar mai apoi chiar să se țină de ea cu strictețe. Parcă niciodată nu poftești atât de tare la o ciocolată, o prăjitură, sau o ceafă de porc ca în timpul dietei.

Circa 26% dintre persoanele care au început o dietă au recunoscut că au renunțat la ea înainte de a începe să apară rezultate, potrivit eatthis.com.

Respectarea unei diete ajunge să vină natural dacă o începeți corespunzător, vă țineți de ea și știți cum să depășiți obstacolele care vor apărea.

Sfaturi ca să te ții de dietă

Începeți acum

Toți am spus ”încep de luni”, ”încep după sărbători”, ”încep după petrecerea de ziua de naștere”, sau multe alte scuze. În realitate, nu există zi mai bună decât cea de azi. Dacă întârziați momentul nu faceți decât să vă amăgiți, considerând că va exista un moment magic și potrivit.

Nu vă înfometați

Când începeți o dietă, vreți să vedeți imediat rezultate. Acest lucru nu este posibil decât dacă vă înfometați, ceea ce nu este sănătos. Există un risc foarte mare să vă pierdeți controlul dacă săriți peste mese și să dați iama în frigider seara sau noaptea. În plus, cercetările arată că persoanele care sar peste micul dejun au o circumferință a taliei mai mare și un risc mai ridicat de obezitate.

Nu mai numărați caloriile

Numărarea caloriilor fiecărei firimituri de mâncare poate ajunge să vă obsedeze. Pe termen lung, faceți mai rău decât bine. În plus, puteți ajunge să vă simțiți frustrant că nu pare să puteți respecta mereu cifrele impuse și să abandonați cu totul. Mai bine vă concentrați pe nutrienți și pe mese sănătoase, cu un raport adecvat între carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase.

Nu vă mai gândiți doar la ceea ce nu puteți mânca

Dietele care sunt excesiv de drastice nu sunt realiste pe termen lung și veți ajunge în scurt timp să vă gândiți doar la toate alimentele care vă plac, dar pe care nu le puteți mânca. Nu trebuie să eliminați complet o mulțime de alimente și mâncăruri, ci să micșorați porțiile și să încercați să găsiți alternative sănătoase. De exemplu, să nu prăjiți, ci să fierbeți, să băgați la cuptor sau să faceți la aburi.

Pași mici

Dacă începeți cu gândul că trebuie să slăbiți rapid zeci de kilograme și să arătați ca un instructor de fitness după o lună de antrenamente, nu veți face decât să vă amăgiți. Trebuie să începeți cu obiective mici și realizabile, iar mai apoi să mai adăugați câte ceva în fiecare lună.

Includeți alimente sățioase în toate mesele

Dacă mâncați un bol de salată iar peste o jumătate de oră vă este din nou foame, nu ați rezolvat mare lucru. O dietă nu înseamnă să mâncați precum un ierbivor. Trebuie să includeți alimente sățioase, dar sănătoase, care să alunge senzația de foame cât mai mult timp.

Acordați atenție pregătirii meselor

Dacă știți că nu aveți timp să gătiți zilnic, trebuie să găsiți o variantă astfel încât să pregătiți porțiile pentru mai multe zile. Ideea este să aveți mereu în frigider ceva sănătos de mâncare. Dacă ajungeți acasă după o zi epuizantă, vă este foame și nu aveți nimic de mâncare, există șanse uriașe să recurgeți la semipreparate sau alimente de tip fast food.

Sărbătoriți micile victorii

Dacă ați reușit să atingeți un obiectiv stabilit, trebuie să vă recompensați. Nu, nu printr-o prăjitură, ci prin ceva ce vă face plăcere: o zi la spa, la cumpărături sau o mică excursie.

Organizați-vă viața socială departe de mâncare

De multe ori viața noastră socială este puternic asociată cu mâncarea: ieșim cu prietenii la restaurant, sau ne strângem la cineva acasă unde gătim și bem câteva pahare cu vin. Este și mai complicat când doar o persoană urmează o dietă, pe când restul nu. Puteți să faceți și alte activități care nu au legătură cu mâncarea: ieșiți la o plimbare, vizitați un muzeu, mergeți la un curs de dans.

Nu vă lăsați copleșiți de vinovăție

Dacă ați mâncat o bucățică de ciocolată, dacă ați gustat tort la o aniversare, sau orice altă ”scăpare”, nu vă lăsați copleșiți de vinovăție. Este normal să nu puteți respecta întotdeauna planurile în totalitate. În loc să vă simțiți prost, mai bine faceți ceva să compensați, ca de exemplu lucrați la sală cu 10 minute mai mult decât în mod normal.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#dieta slabit, #dieta sanatoasa, #sfaturi dieta , #dieta