Secretele unei diete alimentare: Cum îți menții corpul sănătos după 50 de ani

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 06:06
6082 citiri
Secretele unei diete alimentare: Cum îți menții corpul sănătos după 50 de ani
Un obicei sănătos este acela de a nu sări peste micul dejun FOTO: Eat That

Este posibil să observați pe măsură ce avansați dincolo de vârsta de 50 de ani, că pierderea în greutate sau atingerea obiectivelor de sănătate să devină mai dificilă. Medicii și nutriționiștii au dezvăluit care sunt secretele unei diete alimentare, care să vă ajute să vă remodelați corpul în această etapă de viață și să reduceți colesterolul.

Acest scop este mai complicat de realizat după 50 de ani, din mai multe motive, unul dintre cele principale este faptul că metabolismul încetinește cu aproximativ 5% într-un deceniu, potrivit Eat This.

Nutriționiștii au oferit câteva sfaturi prețioase despre obiceiurile alimentare, care vă pot ajuta să vă remodelați corpul și să beneficiați de o sănătate robustă, după vârsta de 50 de ani. Vă prezentăm un model de dietă, care vă va aduce beneficii reale pentru organismul dumneavoastră, în această etapă a vieții.

Mănâncă micul dejun în fiecare zi

Potrivit dieteticienei Penny Laurier, săritul peste masa de dimineață vă poate afecta rapid obiectivele legate de pierderea în greutate. ”În primul rând, oamenii care mănâncă micul dejun sunt mai puțin probabil să mai consume și seara târziu”.

Nu numai asta, dar servirea zilnică a micului dejun vă poate oferi mai multe oportunități de a da corpului suficiente proteine. Când oamenii îmbătrânesc, adesea le lipsesc nivelurile adecvate de proteine, ceea ce poate avea un impact negativ asupra metabolismului și sănătății generale.

Alegerea unui mic dejun bogat în proteine și fibre și sărac în zahăr, vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbire și de sănătate, după vârsta de 50 de ani.

Descoperire importantă legată de longevitate. Cum să-și schimbi dieta pentru a-ți prelungi viața cu 10 ani

Evită alimentele procesate

Laurier avertizează că alimentele procesate sunt dăunătoare sănătății și obiectivelor de scădere în greutate, mai ales pe măsură ce îmbătrânești.

”Alimentele procesate sunt adesea bogate în zahăr, grăsimi nesaturate și sare și tind să fie sărace în fibre și proteine. Astfel evitând alimentele procesate, oamenii pot reduce numărul de calorii pe care le consumă și numărul de ingrediente nesănătoase pe care le mănâncă”, a spus nutriționistul.

Consumul alimentelor procesate este asociat cu creșterea în greutate, dar și cu riscuri ridicate de hipertensiune arterială, boli coronariene, vasculare și cancer.

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani

Mănâncă multe fructe și legume

Expertul recomandă consumul a mai multor fructe și legume pe parcursul zilei. ”A mânca multe produse proaspete, întregi, este o bună modalitate de a pierde în greutate după 50 de ani, deoarece ele sunt bogate în nutrienți, poate crește senzația de sațietate, cu mai puțin carbohidrați și mai multe fibre”.

Alege gustări sănătoase

Remodelarea corpului după 50 de ani nu înseamnă doar a scăpa de niște kilograme în plus ci și îmbunătățirea sănătății generale.

Astfel dieteticianul Blanca Garcia recomandă gustările de peste zi să conțină proteine sănătoase. ”Alegând gustări pe bază de plante, cum ar fi nuci, semințe, humus sau fasole, acestea vă pot reduce aportul zilnic de proteine animale, care la rândul lor ajută la scăderea colesterolului și a inflamațiilor din organism”.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#dieta sanatoasa, #alimente sanatoase, #dieta alimentara sanatoasa, #alimente slabit, #sfaturi dieta, #sfaturi dieta sanatoasa , #dieta