Descoperire crucială pentru sănătatea oamenilor făcută de Harvard: Alimentele care scad mult riscul de moarte prematură

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 02:38
8772 citiri
Descoperire crucială pentru sănătatea oamenilor făcută de Harvard: Alimentele care scad mult riscul de moarte prematură
Dieta sănătoasă scade riscul de moarte prematură FOTO: Help Guide

Un nou studiu important coordonat de Universitatea Harvard din Statele Unite și publicat în revista JAMA Network, a fost realizat pe aproape 120.000 de oameni. El a făcut o descoperire crucială pentru sănătatea oamenilor: respectarea a cel puțin unuia dintre cele 4 modele de alimentație sănătoasă prezentate de Departamentul de Sănătate al SUA de-a lungul anilor, reduc riscul de moarte prematură cu până la 20%.

Varietatea de modele de alimentație sănătoasă sunt legate de un risc mai scăzut de deces prematur din cauza bolilor cardiovasculare, cancerului și a bolilor respiratorii, potrivit Neuro Science News.

Potrivit noului studiu condus de cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din cadrul Universității Harvard, participanții care au obținut un punctaj ridicat la aderarea la cel puțin unul dintre cele 4 modele de alimentație sănătoase publicate de-a lungul timpului de Departamentului de Sănătate și servicii umane (HHS) și de Departamentul Agriculturii (USDA) din Statele Unite a fost puțin probabil să moară prematur în timpul cercetării.

Tehnologia 6G nouă va revoluționa lumea: Oamenii ar putea fi folosiți ca antene VIDEO

Descoperirile sunt în concordanță cu Ghidurile alimentare din America, care recomandă modelele de alimentație sănătoasă.

„Orientările dietetice pentru americani sunt menite să ofere sfaturi alimentare bazate pe știință, care promovează o sănătate bună și reduc bolile cronice majore. Prin urmare, este esențial să se examineze asocierile dintre modelele alimentare recomandate de DGA și rezultatele pe termen lung asupra sănătății, în special mortalitatea”, a spus autorul Frank Hu, profesor la Harvard și președinte al Departamentului de Nutriție.

Cercetătorii au folosit date de sănătate colectate de-a lungul a 36 de ani de la 75.230 de femei care au participat la Studiul de sănătate al asistentelor și 44.085 de bărbați în Studiul de urmărire al profesioniștilor din sănătate.

Toți participanții nu aveau boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului și completau chestionarele alimentare la fiecare patru ani. Informațiile lor au fost punctate pe baza fiecăruia dintre cei patru indici ale modelelor alimentare sănătoase (Healthy Eating Index 2015, Alternate Mediterranean Diet, Healthful Plant-based Diet Index, and Alternate Healthy Eating Index).

Toate cele 4 diete sănătoase din SUA au componente cheie, inclusiv cereale integrale, fructe, legume, nuci și leguminoase, deși alte alimente diferă în funcție de modelele diferite.

Singurul loc unde americanii și rușii se înțeleg de minune în lume: Au petrecut Anul Nou împreună VIDEO

Rezultatele studiului arată că persoanele care au ținut o dietă sănătoasă din cele 4 modele ale Departamentului de Sănătate din SUA au prezentat o scădere importantă a riscului de moarte prematură între 14 și 20%, în general, din cauza cancerului, bolilor cardiovasculare și bolilor respiratorii.

„La fiecare 5 ani, Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) și Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane (HHS) din SUA lansează o versiune actualizată a Ghidurilor Alimentare pentru americani”, a explicat Hu. „Este important să se evalueze aderarea la modelele de alimentație recomandate de DGA și la rezultatele sănătății, în special mortalitatea prematură, astfel încât să se poată face actualizarea în timp util a DGA”.

„Aceste modele, cum ar fi dieta mediteraneeană, dieta DASH, dieta vegetariană sau alte versiuni de diete sănătoase pot fi adaptate pentru a satisface nevoile individuale de sănătate, preferințele alimentare și tradițiile culturale”, a menționat profesorul.

„Modele alimentare sănătoase includ de obicei cantități mari de alimente vegetale, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale, nuci și leguminoase și cantități mai mici de cereale rafinate, zaharuri adăugate, sodiu și carne roșie și procesată. Este, de asemenea, important să echilibrăm aportul caloric cu activitatea fizică pentru a menține o greutate sănătoasă”, a adăugat Hu.

Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#dieta sanatoasa, #risc moarte prematura, #risc boli inima, #alimente sanatoase, #alimentatie sanatoasa, #diete sanatoase , #stiri sanatate