Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cauzele mortii lui Maradona, analizate de o comisie medicala. Cand sunt asteptate rezultatele si cine sunt persoanele anchetate

Luni, 08 Martie 2021, ora 21:13
1578 citiri
Cauzele mortii lui Maradona, analizate de o comisie medicala. Cand sunt asteptate rezultatele si cine sunt persoanele anchetate
Diego Maradona

O comisie medicala a analizat luni ultimele ore ale fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, pentru a raspunde intrebarilor justitiei in privinta unor eventuale responsabilitati penale, transmite AFP, conform agerpres.ro.

Concluziile comisiei alcatuite din 10 experti, printre care medicii legisti care au efectuat autopsia si specialisti in diverse discipline medicale, si 10 reprezentanti ai partilor sunt asteptate peste doua sau trei saptamani.

Procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei Buenos Aires, a deschis o ancheta dupa ce fostul campion mondial a decedat din cauza unei probleme cardiace pe 25 noiembrie 2020, la varsta de 60 de ani, in locuinta sa din Tigre.

Procedura judiciara a fost deschisa dupa ce doua din cele cinci fiice ale lui Maradona, Gianinna (31 de ani) si Jana (24 de ani), au declarat ca neurochirurgul Leopoldo Luque a fost responsabil de deteriorarea starii de sanatate a tatalui lor.

Ancheta incearca sa stabileasca daca a existat o eventuala neglijenta sau imprudenta in ceea ce priveste tratamentul medical administrat lui Maradona. Ea ar putea duce la inculpari pentru neacordarea de ajutor unei persoane aflate in pericol sau omor din culpa, delicte pedepsite in Argentina cu 5 pana la 15 ani de inchisoare.

Ancheta se concentreaza asupra a sapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un barbat si o femeie) care erau la capataiul lui Maradona, precum si coordonatorul acestor infirmieri si un medic coordonator al spitalizarii la domiciliu.

Audiate la sfarsitul lui februarie, Gianinna si Jana i-au "desemnat pe Cosachov, Luque si psihologul (Carlos) Diaz ca medici curanti", a dezvaluit avocatul infirmierei, prezenta la audiere. "Este foarte clar ca ei decideau tratamentul", a afirmat avocatul Rodolfo Baque.

"Ultima oara cand Gianinna l-a vizitat pe Maradona, a remarcat ca este foarte umflat. In saptamanile dinaintea mortii, prezenta o deteriorare atat fizica, cat si cognitiva", a adaugat Baque.

Diego Armando Maradona, in varsta de 60 ani si suferind de probleme legate de dependenta de alcool, a fost internat intr-o clinica din orasul La Plata, pe 2 noiembrie 2020, din cauza anemiei si a deshidratarii, iar o zi mai tarziu a fost transferat la un sanatoriu din orasul Olivos, in regiunea Buenos Aires, unde a fost operat pentru un hematom subdural la cap.

Pe 11 noiembrie, el a fost externat din sanatoriu, insa sub supraveghere la domiciliu pentru continuarea tratamentului. In acest scop, el s-a mutat intr-o casa dintr-un cartier privat de la periferia capitalei Argentinei, unde a incetat din viata pe 25 noiembrie, in urma unui stop cardiac.

VIDEO Magnific. Romanul de la Fiorentina a dat doua goluri cu AC Milan si calca pe urmele lui Mutu

VIDEO Fiesta in vestiarul lui Rangers, cu Ianis Hagi si Steve Gerrard printre petrecareti

S-a terminat razboiul pe avere. Cati mostenitori are Diego Maradona. Un tribunal a dat decizia

Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"

Ei sunt "asii" lui Adi Mutu pentru Europeanul Under 21. Avem jucatori de la Juventus, Fiorentina si Villarreal

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#Diego Maradona, #deces, #cauze, #comisie , #stiri Maradona