Cinci dictatori înfricoșători răsturnați în ultimii 80 de ani: Printre ei un român ce s-a întâlnit cu Nixon și Gorbaciov VIDEO

Duminica, 29 Mai 2022, ora 03:37
8058 citiri
Cinci dictatori înfricoșători răsturnați în ultimii 80 de ani: Printre ei un român ce s-a întâlnit cu Nixon și Gorbaciov VIDEO
Hitler (dreapta) și Mussolini, doi dictatori ce au sfârșit în război FOTO: History

Dictaturile se află la polul opus al democrației, ele fiind la cheremul unui singur conducător autoritar, iar poporul nu își poate exprima opinia, în niciun fel. Deși istoria este plină de exemple de dictatori nemiloși care au preluat puterea și au condus cu o mână de fier, mulți dintre ei au fost răsturnați din fruntea țărilor lor și uciși.

Vă prezentăm mai jos o listă a celor mai infami dictatori din istorie, care au fost alungați de la putere, în ultimii 80 de ani. Printre ei, cel mai înfierat este Adolf Hitler, dar există și un român, Nicolae Ceaușescu, potrivit History.

Adolf Hitler (1889-1945)

Poate cel mai infam dintre toți, conducătorul fascist al Germaniei naziste a târât întregul glob într-un alt război mondial în 1939, după invadarea Poloniei. Șase ani mai târziu s-au numărat aproximativ 50 de milioane de morți, inclusiv șase milioane de evrei în timpul Holocaustului.

Hitler s-a trezit ascuns într-un buncăr din Berlin, iar pe 30 aprilie 1945, cu forțele aliate care se apropiau de oraș dinspre vest și est, fuher-ul s-a sinucis, iar amanta sa, Eva Braun a luat o capsulă de cianură, potrivit istoricilor.

Avionul A-36 ținut secret: Bombardierul proiectat să lovească Rusia cu arme nucleare VIDEO

Benito Mussolini (1883-1945)

Mussolini are proasta notorietate ca fiind cel care a inventat fascismul. Politicianul și jurnalistul italian a ajuns la putere la începutul anilor ’20 și și-a transformat funcția de prim-ministru într-o dictatură.

El a inventat primul stat fascist cu partid unic și a creat modelul pe care Hitler și-a construit Germania nazistă. După o perioadă eșuată la conducerea unui regim marionetă, Mussolini a fost capturat, în timp ce fugea în Elveția. El și amanta lui au fost împușcați cu două zile înaintea lui Hitler, pe 28 aprilie 1945.

Nicolae Ceaușescu (1918-1989)

Ceaușescu a fost dictatorul comunist postbelic al României, care a deținut puterea timp de 24 de ani, după ce a devenit secretar general al Partidului Comunist în martie 1965. Atitudinea sa s-a schimbat în anii ’70, pe măsură ce a devenit treptat, un dictator autoritar.

La sfârșitul anului 1989, Ceaușescu a fost răsturnat de la putere de către popor, iar după un proces scurt, el și soția sa, Elena, au fost împușcați chiar în ziua de Crăciun din 1989. Ceaușescu s-a întâlnit cu președintele SUA, Richard Nixon în 1970, iar cu Mihail Gorbaciov în 1989.

Putin a plantat spioni KGB ”cârtițe” în interiorul CIA și FBI: Dezvăluiri explozive ale unui fost agent american VIDEO

Saddam Husein (1937-2006)

Cunoscut pentru că a folosit teroarea împotriva propriului popor, se crede că regimul lui Hussein a provocat moartea unui sfert de milion de irakieni. Născut într-o familie de țărani, Hussein a urcat la putere, la conducerea partidului Ba’ath, care a preluat conducerea țării printr-o lovitură de stat.

Războiul din Irak a început în 2003 cu invadarea țării de forțele coaliției conduse de Statele Unite. După căderea Bagdadului, Saddam s-a ascuns, iar în decembrie el a fost capturat și judecat doi ani mai târziu. În 2006, el a fost executat public prin spânzurare.

Muammar Gaddafi (1942-2011)

În 1969, Gaddafi, în vârstă de numai 27 de ani, a preluat controlul asupra guvernului libian printr-o lovitură de stat fără sânge. Deși a primit sprijin în primii săi de președinte, cu ajutorul ”aurului negru”, care a făcut Libia o țară foarte bogată, nu a trecut mult timp până când tranziția lui Gaddafi la dictatorul corupt a întors multe populații împotriva lui.

În timpul ”Primăverii arabe” din 2011, protestele mari împotriva guvernării lui Gaddafi l-au adus pe dictator în mijlocul turbulențelor. A urmat un război civil, NATO a intervenit iar Gaddafi a fugit. În octombrie 2011, el a fost capturat și ucis de luptătorii NTC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#dictatori, #dictator Nicolae Ceausescu, #adolf hitler, #Benito Mussolini, #Saddam Hussein, #Muammar Gaddafi , #stiri internationale