Zeci de rromi din Romania prinsi la furat la Roma de 1 Mai

Sambata, 02 Mai 2015, ora 18:4212084 citiri
Zeci de rromi din Romania prinsi la furat la Roma de 1 Mai
Foto: thesavvybackpacker.com

Douazeci si unu de cetateni romani de etnie rroma au fost arestati preventiv in Roma, dupa ce au fost surprinsi in flagrant, in cursul operatiunilor de ordine publica efectuate de 1 mai, comitand furturi din buzunare.

Autoritatile italiene au luat masuri speciale de ordine in cursul zilei de vineri, cand in centrul Romei au avut loc o serie de concerte organizate de 1 mai, la care au participat 700.000 de persoane, informeaza La Repubblica.

In cursul operatiunilor de combatere a infractionalitatii in zonele frecventate de turisti si in mijloacele de transport, au fost retinute si ulterior arestate preventiv 91 de persoane suspectate de trafic de droguri, furturi din buzunare si din locuinte.

Printre persoanele arestate preventiv se numara 21 de cetateni romani de etnie rroma surprinsi in flagrant comitand furturi din buzunare in zona statiei de metrou San Giovanni, situata in centrul capitalei Italiei.

Romanii arestati au varste cuprinse intre 16 si 45 de ani si locuiesc in tabere de rromi de la periferia Romei.

Alte 60 de persoane au fost arestate sub acuzatia de trafic de droguri, 40 fiind cetateni straini, in principal nord-africani.

Zece cetateni italieni au fost prinsi in flagrant incercand sa comita spargeri de locuinte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News