Zeci de muncitori romani blocati in Libia: Au ajuns sa caute mancare in gunoaie

Miercuri, 14 August 2013, ora 14:212328 citiri
Zeci de muncitori romani blocati in Libia: Au ajuns sa caute mancare in gunoaie
Foto: Arhiva

Patruzeci si noua de muncitori romani cu pasapoarte confiscate de patronul libian, ramasi fara bani, au ajuns sa caute mancare in gunoaie ca sa supravietuiasca.

Dupa ce pasapoartele le-au fost confiscate acum trei luni sub pretextul ca ar fi ramas datori fata de firma care i-a angajat, cei 49 de muncitori romani sunt disperati ca nu mai vad o cale de iesire din aceasta situatie, potrivit Romania TV. Romanilor li s-a promis un salariu de 700 de euro pe luna, insa in opt luni, au primit doar 3 salarii.

"Pasapoartele ni le-a luat de cand am venit. Am facut plangere la consulat. Ne spune sa asteptam. Oamenii se duc si cauta la gunoaie ce se arunca la alimentare, ce e expirat, noi le luam si le mancam. Nu avem bani si pasapoarte, ne spune ca suntem datori", a povestit pentru postul citat Marian Dinu, unul dintre muncitori.

Familiile muncitorilor au incercat sa vorbeasca cu autoritatile fara a primi insa un raspuns. Sotia lui Marian Dinu a povestit ca sotul ei nu are bani nici pentru apa si ca tot ce vor muncitorii e sa poata reveni in tara.

Reprezentantii firmei care i-a trimis pe romani in Libia si Ministerul de Externe inca nu au oferit un punct de vedere in legatura cu rezolvarea situatiei celor 49 de muncitori.