William Branza: Spaniolii uita ca si ei au fost tiganii Europei

Luni, 03 Decembrie 2007, ora 17:45 2489 citiri

Mai multe declaratii controversate ale parlamentarul democrat William Branza (foto), fost peremist, au produs o polemica serioasa in mass media din orasul spaniol Castellon, localitate in care traiesc 80.000 de romani, informeaza Antena 3.

Deputatul PD a sustinut romanii din Spania nu sunt tratati ca cetateni cu drepturi depline, din cauza ca spaniolii au uitat ca si ei au fost considerati tigani in tari ca Germania, Franta sau Elvetia. Branza are deschis un birou parlamentar in orasul spaniol Castellon.

Parlamentarul roman a facut aceste declaratii in timpul vizitei presedintelui Traian Basescu in Spania. Afirmatiile lui au fost imediat sanctionate de ziaristii iberici.

Ziarul El Mundo a prezentat, in editia sa din 1 decembrie, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, unele dintre declaratiile deputatului democrat, precizand ca aceste declaratii nu fac altceva decat sa umbreasca sarbatoarea romanilor. Pana acum, William Branza nu a putut fi contactat, pentru a explica afirmatiile facute si reactia presei spaniole.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News