"Vin romanii" naste noi dispute: Cum ar fi ca TVR sa generalizeze alcoolicii si pedofilii britanici

Duminica, 08 Martie 2015, ora 10:44
7748 citiri
"Vin romanii" naste noi dispute: Cum ar fi ca TVR sa generalizeze alcoolicii si pedofilii britanici

Documentarul "Vin romanii!", difuzat de postul de televiziune britanic Channel 4, a starnit vii controverse si chiar un scandal diplomatic, anunta chiar presa britanica. Iata ca si Ambasada Romaniei in Marea Britanie reactioneaza, exprimandu-si "dezamagirea" fata de aceasta emisiune.

Ion Jinga, ambasadorul roman la Londra, a scris producatorilor documentarului, invinuindu-i ca readuc in prim plan stereotipuri negative, informeaza The Guardian.

In plus, trei parlamentari romani au scris ambasadorului britanic la Bucuresti, afirmand ca emisiunea "incita la ura si discriminare", arata aceeasi sursa.

In epistola acestora se arata: "Va rugam sa luati in considerare ce reactie ar aparea daca TVR, televiziunea publica din Romania, ar lansa o campanie de denigrare indreptata catre cetatenii britanici din Romania, generalizand cazurile de alcoolism si pedofilie intalnite in randul unor cetateni britanici (cazuri pe care suntem sigur ca le stiti) si le-ar transforma intr-o imagine generalizata a cetatenilor britanici din Romania.

Documentarul difuzat de Channel 4 face exact acest lucru".

Channel 4 afirma ca documentarul, impartit in mai multe parti, ultima fiind difuzata marti, arata viata romanilor care incearca sa-si construiasca un nou viitor in Marea Britanie, sustinand ca arata adevarul din spatele titlurilor din presa pe tema imigratiei.

"Vin romanii!" - Documentarul care vrea sa convinga britanicii ca imigrantii nu sunt niste ticalosi (Video)

Daca prima parte a documentarului este centrata pe Alex, un roman care locuieste intr-o parcare din Londra, in a doua si a treia parte a emisiunii este aratata saracia din Romania, unde cei mai bogati 10% dintre romani se afla printre cei mai saraci 10% britanici, se arata in documentar.

Emisiunea a starnit vii reactii si in regat, unde studentii romani au protestat in fata sediului televiziunii.

In ceea ce-l priveste pe ambasadorul roman la Londra, acesta sustine ca emisiunea ignora faptul ca romanii care locuiesc in Marea Britanie, in marea lor majoritate, sunt oameni bine integrati in societate si in comunitatea locala. Numai din randul medicilor si asistentelor, peste 4.000 sunt in Marea Britanie, spune acesta.

Un nou documentar despre emigrantii romani: Cum sunt prezentati de o televiziune din Spania (Video)

O analiza realizata la Oxford arata ca numarul imigrantilor din Anglia a crescut cu 565.000 de oameni din 2011, doua treimi venind din UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ambasador roman Londra documentar Channel 4, #Ion Jinga documentar imigranti romani Londra, #documentar romani Londra reactii, #parlamentari scrisoare Channel 4 Vin romanii , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Poza 4lea
4lea
rank 5
o fi avand dreptate si patapievici: se ++++ cand si cum le vine in