Un tanar din Targu Jiu, declarat cel mai bun student roman din Anglia: In tara nu am fost bagat in seama

Marti, 24 Decembrie 2019, ora 12:17
9628 citiri
Un tanar din Targu Jiu, declarat cel mai bun student roman din Anglia: In tara nu am fost bagat in seama
Foto: Arhiva Facebook/Andrei Margeloiu

Andrei Margeloiu, un tanar de 22 de ani, din Targu-Jiu, a fost admis la programul de masterat al Universitatii din Cambridge si studiaza inteligenta artificiala. In 2019, el a absolvit Facultatea de Informatica a University College London (UCL), iar in primul an a fost declarat cel mai bun student.

Andrei Margeloiu studiaza inteligenta artificiala la Universitatea din Cambridge, Anglia, alaturi de cei mai buni studenti din lume.

Tanarul a absolvit Colegiul National Tudor Vladimirescu din Targu-Jiu, in 2016, iar in timpul liceului a obtinut trei medalii de aur la Olimpiada Nationala de Informatica.

Plecat in Marea Britanie, in 2016, Andrei a fost declarat cel mai bun student dupa primul an de studiu.

In 2019 a absolvit Facultatea de Informatica a University College London (UCL) cu cea mai inalta distinctie, First Class Honours, avand a doua medie generala din promotia sa.

"Am plecat dupa ce am terminat liceul sa studiez informatica, la University College London. Am fost primit ca orice alt student, in niciun fel special. Cum am reusit sa ma remarc? A fost faptul ca am venit cu experienta de la Olimpiada Nationala de Informatica. In liceu am obtinut trei medalii de aur la Olimpiada Nationala de Informatica. Si in timpul facultatii sunt concursuri de programare si am reprezentat echipa facultatii in concursurile de programare.

Am facut parte din echipa care a reprezentat universitatea. S-a si intamplat sa obtin rezultate bune. Acesta a fost un mod in care m-am remarcat si un alt mod a fost faptul ca am obtinut note foarte mari in primul an si am avut cea mai mare nota din primul an, din Sectia de Informatica si am fost declarat si cel mai bun student", a declarat Andrei Margeloiu pentru Mediafax.

Tanarul de 22 de ani este convins ca in primul an de studiu in Anglia a fost declarat cel mai bun student din intreaga facultate de inginerie tocmai pentru munca depusa in timpul liceului in Romania si in urma participarilor la olimpiade.

"Ce se vede la exterior e rezultatul muncii din liceu, fundatia, baza mi-am facut-o in urma olimpiadelor. Au fost ca o cascada. Rezultatele de la olimpiada m-au ajutat sa fiu primul in anul intai. In anul II am aplicat si am fost numit cel mai bun student de licente, roman, din Marea Britanie, de ambasadorul Romaniei in Londra. Si asta m-a facut, doua luni mai tarziu, tot in anul II, sa fiu declarat si in top 3 studenti romani in Europa", mai spune Andrei.

Dornic sa se afirme, dar si sa dovedeasca faptul ca rezultatele obtinute pana atunci nu au fost intamplatoare, Andrei a continuat sa participe la concursuri si chiar a condus echipa facultatii.

"Am continuat si cu concursurile de programare si am condus echipa facultatii, care s-a calificat, la Google HashCode, cel mai mare concurs de programare organizat de Google la nivel mondial. Primele 2% din echipe s-au calificat, noi am fost printre acestea. Ne-am calificat la faza internationala", povesteste Andrei.

De ceva timp, nu a mai continuat sa participe la concursuri, pentru ca, anul viitor, isi doreste sa faca doctoratul in "inteligenta artificiala".

"Fac un master tot in informatica, la Universitatea din Cambridge, iar teza mea si spre ce ma axez este inteligenta artificiala. Imi doresc sa fac asta mai departe si la doctorat. Toate lucrurile din inteligenta artificiala sunt facute prin a recunoaste, scopul este sa recunoasca o tendinta care se intampla in realitate. Spre exemplu, sa recunoasca ce ne place noua pe Internet, de exemplu pe Youtube, sa ne arate videoclipurile care ne plac, sa ne recomande ceva sau in poze sa recunoasca animale, masini.

Momentan nu gandeste, ci doar invata sa recunoasca anumite obiecte pe care noi le invatam sa le recunoasca. Am avut anul trecut cateva oferte sa ma duc la internship-uri, am avut oferta de la Google si de la Microsoft, dar am ales sa merg la alta companie, iar anul acesta nu am aplicat pentru joburi, pentru ca imi doresc sa fac doctoratul si doctoratul e full time aici, nu poti sa lucrezi in acelasi timp. Deci nu am aplicat, imi doresc sa merg la doctorat, care dureaza patru ani si dupa aceea imi doresc sa creez o companie", sustine tanarul din Targu-Jiu, care vrea sa-si ia doctoratul tot in Marea Britanie.

Desi numele lui este cunoscut in strainatate, Andrei Margeloiu spune ca din Romania nu l-a cautat nimeni niciodata. Nici pentru el, in acest moment, Romania nu este o optiune, pentru ca i se pare ca lucrurile se schimba greu.

"Momentan incerc sa fac doctoratul in strainatate. Nu m-a cautat niciodata nimeni din Romania. Sunt la curent cu ce se intampla, in fiecare zi citesc ce se intampla. Nu e zi in care sa nu citesc stirile. Sunt o persoana pozitiva, directia Romaniei mi se pare o directie buna. Per total, cred ca mergem intr-o directie buna, dar, ca toate lucrurile, dureaza mult pana se schimba. Mie imi place cand vin pe acasa, dar nu mi se pare ca ce incerc sa fac acum isi are un loc in tara. Am plecat, pentru ca mi-am dorit o sansa la o educatie mai buna", spune Andrei Margeloiu.

Intrebat daca se simte discriminat de englezi, Andrei a spus ca se simte mai degraba apreciat in strainatate. Spre deosebire de ceea ce se intampla in Anglia, Andrei afirma ca atunci cand era in tara, desi obtinea rezultate, nu a fost niciodata bagat in seama.

"Cand am fost in tara si obtineam rezultate, nu am fost niciodata bagat in seama si nu o zic cu tenta de rau, dar nu era nimic special. Mergeam la o gramada de olimpiade si multa lume lua medalii, adica nu era nimic special si eram si mic, probabil aveam una, doua medalii, cu timpul se mai acumuleaza lucruri. Probabil ca aici sunt mai apreciat, dar intrebarea se pune de cine sunt apreciat. In mediul academic, de obicei, copiii romani care pleaca sunt copii buni, cu rezultate, suntem vazuti bine, nu suntem vazuti rau in mediul academic. De obicei, lumea nu este prea curioasa sa afle despre Romania.

Daca cineva isi face o imagine despre tarile europene, sunt anumite parti ale Europei in care nimeni nu are nimic in cap, nu vezi nimic cand te gandesti la ea si Romania e una dintre acele tari. De exemplu, daca ma gandesc la Ucraina, nu imi vine nimic in cap, in afara de niste orase comuniste, sa zic, pe cand daca te gandesti la Paris, vezi turnul. Asa ca lumea nu prea e interesata sa afle despre Romania. Sunt multe lucruri, dar nu sunt popularizate si lumea nu stie. Cand te gandesti la Romania, este taram gol, nu apare nimic in mintea unui om", a incheiat Andrei Margeloiu.

Andrei are si un canal de Youtube, pe care publica, in fiecare saptamana, pareri despre ce se intampla in jurul sau si ceea ce se intampla la masterat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Andrei Margeloiu student Marea Britanie inteligenta , #romani Marea Britanie
Comentarii