Un roman, seful unei retele internationale de infractori online cu baza in Las Vegas

Marti, 25 Februarie 2014, ora 17:11
4810 citiri
Un roman, seful unei retele internationale de infractori online cu baza in Las Vegas
Foto: novinite.com

Eduard Petroiu, seful unei retele internationale de crima organizata, a fost condamnat la 87 de luni intr-o inchisoare federala americana pentru participarea la o schema frauduloasa sofisticata, prin care intre 2008 si 2011 au fost furati de la clienti americani 3 milioane de dolari.

Petroiu, in varsta de 31 de ani si nascut in Romania, coordona grupul din Las Vegas, recrutand asociati care il ajutau sa ademeneasca clienti prin reclame ciudate difuzate pe Internet si ziare. Clientii nu primeau insa niciodata bunurile comandate, iar sefii retelei pastrau banii, arata Las Vegas Review Journal.

Sute de oameni care credeau ca primesc bunuri cumparate pe site-urile eBay, Craiglist sau AutoTrader au fost jefuiti. Potrivit acuzatorilor, Petroiu si complicii sai puneau anunturi pentru diverse bunuri pe aceste site-uri la preturi mai mici decat "concurenta", sub pretextul ca vanzatorii erau someri, disponibilizati din armata sau suferisera un deces in familie.

Cumparatorilor li se spunea ca banii sunt pastrati in siguranta intr-un cont de tip escrow, pana la terminarea tranzactiei. Acestia insa erau redirectionati catre site-uri false, aparent afiliate la eBay sau alte site-uri de tranzactii online, in care alti asa-zisi agenti de conturi escrow ii asigurau pe clienti ca le tin banii in siguranta pana cand acestia primeau obiectele si le verificau.

Unele victime au crezut ca vor cumpara bunuri ca vehicule recreationale, tractoare John Deere sau barci de tip ponton, care nu existau de fapt. Petroiu a recunoscut ca a inselat mai mult de 300 de persoane intre 2008 si 2011.

Petroiu, care este fiul unui sofer de taxi, ar putea fi deportat pentru ca procurorii americani pun la indoiala si cetatenia americana a acestuia.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Las Vegas Eduard Petroiu sef frauda, #roman sef grup infractional SUA, #Eduard Petroiu schema fraudare Vegas , #romani SUA