Un roman a fost rapit pe coasta Nigeriei, alaturi de alti membri ai echipajului unei nave

Duminica, 23 Septembrie 2018, ora 23:14
3575 citiri
Un roman a fost rapit pe coasta Nigeriei, alaturi de alti membri ai echipajului unei nave
Foto: Arhiva Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat duminica seara ca un cetatean roman se numara printre cei 12 membri ai unui echipaj de pe o nava elvetiana rapiti in largul Nigeriei.

MAE precizeaza ca, prin Ambasada Romaniei la Berna si Ambasada Romaniei la Abuja, are in atentie evenimentele legate de incidentul produs in largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, in care a fost implicata o nava sub pavilion elvetian.

"Reprezentantii celor doua misiuni diplomatice au intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre persoanele afectate. Din informatiile obtinute de la autoritatile elvetiene, s-a confirmat faptul ca printre membrii echipajului rapiti se afla si un cetatean roman", precizeaza MAE.

Ambasada Romaniei la Berna mentine legatura permanenta cu Celula de Criza a MAE elvetian, iar Ambasada Romaniei la Abuja cu autoritatile nigeriene competente pentru alte informatii de interes in vederea solutionarii cazului.

Totodata, din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a fost activata Celula de Criza a MAE, care, prin misiunile diplomatice implicate, monitorizeaza cu prioritate situatia si este in contact permanent cu autoritatile locale si cu armatorul.

Cei 12 marinari de la bordul navei comerciale elvetiene care au fost rapiti de pirati pe coasta Nigeriei sunt din Romania, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croatia, Bosnia-Hertegovina, a anuntat Autoritatea Maritima nigeriana, relateaza Reuters.

Nava MV Glarus transporta grau intre Lagos si Port Harcourt, un oras portuar din sudul Nigeriei. Piratii au patruns la bord cand nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny si au rapit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.

Massoel Shipping, care opereaza nava MV Glarus, a comunicat: "Compania lucreaza cu autoritatile si specialistii pentru a-i elibera rapid si in siguranta pe cei capturati".

Rapirile sunt o problema majora in Nigeria, mai ales in zona Deltei Niger, acolo fiind principala sursa a tarii de titei. Anul trecut au avut loc zece luari de ostatici in apele nigeriene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#roman rapit vas Nigeria, #MAE roman rapit Nigeria , #romani strainatate