Un politician italian ii critica pe romani: Gata cu gunoaiele astea, sa fie alungati in suturi!

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 15:19
9635 citiri
Un politician italian ii critica pe romani: Gata cu gunoaiele astea, sa fie alungati in suturi!
Foto: Facebook/Giovanni Ardita

Un politician italian din administratia locala a atacat comunitatea de romani din Italia, afirmand ca "hotii romani" trebuie "alungati in suturi peste granita", pentru ca sunt niste "gunoaie umane".

Giovanni Ardita, consilier local la primaria orasului Ladispoli, de langa Roma, din partea partidului Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale, un partid de dreapta cu o ideologie profund nationalista, s-a referit astfel la romani in mai multe postari pe Facebook, la sfarsitul saptamanii trecute, arata Rotalianul, o publicatie a romanilor care traiesc in Italia.

Declaratiile acestuia vin dupa spargerea unei locuinte din Ladispoli, unde autorii sunt deocamdata necunoscuti. Giovanni Arditta s-a aratat insa convins pe Facebook ca infractorii sunt de nationalitate romana.

"C.....i astia de hoti romani nu se opresc nici in fata casei unei femei surdo-mute, nici in fata casei unui baiat care tocmai a murit. Autoritatile trebuie sa-i duca in suturi pana la granita si sa-i trimita inapoi in tara lor, fara drept de intoarcere. Gata cu gunoaiele astea de tigani romani!", a scris el pe reteaua de socializare.

Politicianul si-a continuat ideea si intr-un comentariu, afirmand "gata cu toleranta asta prefacuta de acceptare pentru toti cei care vin in tara noastra sa faca ce si cum vor, sunt aroganti si convinsi ca nu vor fi pedepsiti niciodata cum se cuvine pentru faptele lor. Oamenii nu mai suporta!".

Duminica, Ardita a revenit pe Facebook, cerand scuze romanilor pentru generalizarile facute. A spus insa ca nu retrage cele afirmate la adresa rromilor: "Gata cu toleranta in ce priveste romanii-rromi. Imi cer scuze de la comunitatea romaneasca pentru ca am generalizat, exista romani muncitori, cinstiti si responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele in ceea ce priveste hotii care intra prin casele oamenilor neajutorati. Sunt niste gunoaie umane si nu merita niciun respect".

In urma cu cateva saptamani, primarul din Monfalcone, in provincia italiana Gorizia, a scris pe Facebook, dupa ce mai multi romani care bausera prea mult au devastat un loc de picnic: "Dezgustator, asta e ceea ce au lasat unele persoane, deja identificate ca fiind cetateni de origine romana (...).

Pentru noi sunt niste persoane nedorite, care vin la Monfalcone pentru munca, dar se comporta ca niste animale (...). Nu pot murdari orasul care i-a primit ca pe niste oaspeti. Sa plece la casa lor!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#politician Italia jignit romani, #politician italian romani, #Giovanni Ardita romani Italia , #romani Italia