Un politician francez sesizeaza CNA-ul local, in legatura cu "salutul romanesc"

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 23:17 2411 citiri
Foto: dailumotion.com

Politicianul francez Mouloud Aounit, co-presedinte al ONG-ului "Miscarea impotriva rasismului si pentru prietenia intre popoare"(MRAP) considera ca gluma facuta de Jonathan Lambert pe seama "salutului romanesc" a transmis "stereotipuri rasiste" si a fost foarte exagerata.

Aounit a declarat ca va sesiza Consiliului Superior al Audiovizualului(CSA), institutia franceza omoloaga a CNA, anunta Le Post.

"Serviciile noastre juridice au analizat cu foarte mare atentie imaginile. Din partea mea, voi sesiza CSA ca trebuie sa fie mai atenti si sa le reaminteasca realizatorilor de emisiuni obligatiile care le revin in ceea ce priveste etica", a declarat Mouloud Aounit.

Salutul romanesc, cu mana intinsa: Dati-mi si mie! (Video)

Politicianul s-a declarat total deranjat de faptul ca gazda emisiunii Laurent Ruquier, nu a luat atitudine atunci cand umoristul Jonathan Lambert a reinventat salutul romanesc, care se executa, in interpretarea sa, cu mana intinsa si capul plecat, rostind cuvintele "S'il vous plait messieurs!", un fel de "Dati-mi si mie!", in traducere libera, folosit de cersetorii romani din Franta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News