Un om de stiinta roman a murit intr-o explozie la un laborator din SUA

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 21:44 4485 citiri

Un om de stiinta roman in varsta de 56 de ani si-a pierdut viata in urma unei explozii la un laborator din Statele Unite, au anuntat duminica autoritatile locale.

Adrian Martin era angajat al companiei Membrane Technology and Research Inc., din Menlo Park, California, ce produce sisteme pentru industria gaziera si petrochimica, scrie NBC.

In momentul exploziei, vineri, la ora locala 16:07 ( vineri 2:07 ora Romaniei), omul de stiinta lucra la un amestec de metan, heliu si nitrogen, potrivit sefului pompierilor din orasul Menlo Park, Harole Schapelhouman.

O femeie care se afla in apropiere de usa laboratorului a fost aruncata de suflul exploziei, dar nu a suferit decat leziuni la ureche.

Chimistul roman a fost ranit grav. El a fost scos din laborator, dupa care a facut stop cardiac si a murit la locul incidentului, a precizat Schapelhouman.

Pompierii au descoperit in laborator un container fisurat in care se afla gaz metan, dar nu este clar daca aceasta este cauza deflagratiei.

Peste 20 de persoane au fost evacuate din zona.

Potrivit sotiei cercetatorului, Livia Martin, familia se mutase in Statele Unite din Romania in 2007, pentru a-si ajuta fiica adolescenta sa isi implineasca visul de a avea o cariera muzicala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News