Un grup de peste 100 de rromi romani din Spania a devenit notoriu: Da petreceri la restaurante si fuge fara sa plateasca

Vineri, 03 Martie 2017, ora 14:25
13710 citiri
Un grup de peste 100 de rromi romani din Spania a devenit notoriu: Da petreceri la restaurante si fuge fara sa plateasca
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 120 de romani de etnie rroma care participau la o petrecere de botez organizata intr-un restaurant din nord-estul Spaniei au parasit localul fara sa achite nota de plata, iesind toti deodata in ritm de dans.

Culmea e ca romanii au mai dat astfel de lovituri, scrie presa spaniola, care informeaza ca proprietarii altor localuri pagubite i-au gasit pe unii pe Facebook si s-au adresat politiei, dar deocamdata nu s-a intamplat nimic.

Chelneri, barmani si proprietari de localuri din regiunea Bierzo au pus cap la cap intamplarile din ultima perioada si au constatat ca ar fi vorba despre un grup de romani de etnie rroma. Acestia conduc masini scumpe si nu platesc pentru petrecerile de familie, scrie elconfidencial.com.

Politia continua acum cercetarile, gratie inregistrarilor si fotografiilor pe care romanii le-au publicat pe retele de socializare.

Proprietarul restaurantului-hotel El Carmen, unde romanii au dat cea mai recenta "lovitura", a confirmat ca a fost vorba despre cel putin 120 de persoane si ca paguba suferita depaseste 2.000 de euro. Au fugit chiar inainte de a fi servit desertul. In ritmul dansului au mers in afara localului, iar ospatarii au observat uimiti cum toti se urca in masini si pleaca in tromba.

Politia a asigurat ca dispune de cateva piste privind locul in care ar trai romanii, desi ei nu s-au ascuns niciodata, mai scrie site-ul spaniol. Unii dintre ei locuiesc in zona, iar invitatii pot fi rude sau prieteni care au venit din alte regiuni ale Spaniei.

La inceputul lunii februarie, proprietarul localului El Rincon de Pepin din Ponferrada i-a localizat, pe Facebook, pe unii dintre rromi si i-a contactat pentru a le aminti ca au plecat fara sa plateasca 10.000 - 15.000 de euro pentru o petrecere de nunta la care au participat 200 de persoane.

Seful de sala al restaurantului este roman. "Ma enerveaza foarte mult ca sunt conationali", a declarat el si a confirmat astfel nationalitatea presupusilor delicventi.

"Au rezervat pentru 100 de persoane, dar s-au prezentat circa 200. Imediat dupa desert, au fugit. M-am dus sa fac cafele si cand m-am intors nu mai era nimeni", a mai povestit seful de sala. Despre restul petrecerii, el isi aminteste ca lucrurile au decurs normal. Mirii erau doi tineri in varsta de 18 ani, carora invitatii le-au dat in jur de 40.000 de euro - cadou de nunta.

Meniul, stabilit in avans, a cuprins specialitati de carne, peste si un tort de trei etaje. Pe langa acestea, s-a consumat o importanta cantitate de whisky. Un meniu a costat 50 de euro, insa organizatorii petrecerii de nunta au platit doar avansul. Ei insisi propuneau sa plateasca avansul, pentru a da incredere proprietarilor. "Au profitat de momentul in care niciunul dintre noi nu se afla acolo. Nu stiu cum s-a putut intampla. Cred ca ne-au urmarit miscarile tot timpul", a mai spus el.

Romanul a fost translator pentru nuntasi, insa in momentul in care acestia nu doreau sa fie intelesi, vorbeau romanes.

Cei de la El Rincon de Pepin i-au putut gasi pe romani pe Facebook, dupa numele sub care au facut rezervarea. Desi a fost formulat un denunt, inca nu au primit informatii de la politie.

Odata cu scandalul de acum, presa locala - ziare precum "Infobierzo" si "Bembimbre Digital" - a descoperit ca nu este vorba despre un caz izolat.

Restaurantul hotelului Novo din Ponferrada a fost, probabil, primul care a primit vizita romanilor. S-a intamplat in urma cu un an. "Un grup de sase - opt persoane, toti romani de etnie rroma, au venit la hotel pentru a inchiria anexa de 400 de metri patrati. Doar spatiul. Ei aduceau mancarea si bautura. I-am obligat sa plateasca avansul si au acceptat", si-a amintit Juan Gonzalez, directorul hotelului.

Problemele au aparut in ziua evenimentului. "Stabilisem ca, de la mai mult de 80 de persoane invitate, urmau sa plateasca in plus 10 euro de fiecare. Au venit peste 100. Au sarbatorit foarte galagios, cu muzica, insa i-am vazut cum puneau vesela si tacamurile in furgonetele lor.

Am iesit in fuga pentru a-i opri. Mi-au spus ca le iau pentru a termina mancarea ramasa. Am reusit sa ii fac sa imi inapoieze tacamurile, insa nu i-am putut face sa imi plateasca cei 10 euro in plus de persoana", a mai spus el.

Ultima data cand au incercat sa inchirieze la Novo a fost pe 27 februarie, aceeasi zi in care a fost data lovitura de la El Carmen din Bembibre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rromi fugit restaurant Spania, #romani fugit restaurant Spania, #romani nota plata restaurant , #rromi strainatate