Un consilier francez a fost exclus din partid dupa ce a propus scoaterea dintilor de aur ai rromilor

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 21:034156 citiri
Un consilier francez a fost exclus din partid dupa ce a propus scoaterea dintilor de aur ai rromilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Un consilier municipial din Franta a fost exclus din formatiunea sa, Frontul National, dupa comentarii extremiste in legatura cu rromii.

Franck Sinisi, consilier municipal din Fontaine, departamentul Isere, de langa Grenoble, sud-estul Frantei, este cel care a facut niste remarci deplasate despre rromi, scrie site-ul Sud-Ouest.

Excluderea lui Sinisi a avut loc pe 18 iulie, insa presa franceza a relatat de-abia in aceste zile, notand si care au fost comentariile deplasate facute de acesta.

Consilierul municipal a propus "recuperarea dintilor de aur" ai rromilor pentru "hrana si cazarea" acestora.

"In ce priveste rromii, intr-un astfel de caz, pentru a-i caza, ar putea exista o autofinantare, este suficient ca la nivelul orasului sa se investeasca in platirea dentistilor", a spus Sinisi.

"Da, sa ma explic, sa le platesti dentistii, sa le pui dinti de nichel, sa le recuperezi dintii de aur, cred ca doar asa isi pot plati hrana si cazarea", a continuat consilierul municipal.

Acesta a inceput sa rada, iar apoi a vorbit despre autointitulatul rege al rromilor, Dorin Cioaba.

"Va dau un exemplu, regele rromilor, v-am mai spus, se numeste Dorin Cioaba, este in Romania, nu are dinti de aur, are totul de aur, pana la capacul de la WC", a completat Franck Sinisi.

Pe contul de Twitter, SOS Racisme a catalogat aceste declaratii drept "umor nazist".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News