The Telegraph: Dupa Marea Britanie, si Germania se teme de imigrantii romani

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 10:434011 citiri
The Telegraph: Dupa Marea Britanie, si Germania se teme de imigrantii romani

Dupa Marea Britanie, o alta tara din Uniunea Europeana a avertizat in legatura cu imigrantii romani si bulgari, orasele din Germania transmitand avertismente ca un influx de imigranti din Romania si Bulgaria i-ar costa scump pe nemti si ar risca "pacea sociala".

Un raport al Asociatiei Germane a Oraselor arata problemele muncii ilegale si ale copiilor de scoala care sunt incapabili sa vorbeasca limba germana, precum si o crestere a crimei organizate de cand au sosit imigrantii din cele doua cele mai noi tari din Uniunea Europeana, scrie The Telegraph.

Berlin, Hamburg, Dortmund si Hanovra s-au confruntat cu o crestere de sase ori a imigrantilor din cele doua tari, din anul 2006, in urma careia imigrantii s-au zbatut sa faca fata in Germania.

Raportul mai arata ca orasele se confrunta cu "importante costuri, ca rezultat al acestei migratii a saraciei".

Germania: Romanii au dreptul la ingrijiri medicale chiar si fara permis de munca

Germania: Romanii, pe locul doi in topul imigrantilor (Infografic si video)

Municipalitatile germane au cerut cancelarului Angela Merkel sa furnizeze asistenta financiara pentru a-i ajuta sa faca fata tensiunii sub care i-a pus migratia.

"Echilibrul social si pacea sociala sunt extrem de amenintate", se arata in raport.

Avertizarea vine in contextul temerilor din Marea Britanie, ca alte zeci de mii de romani si bulgari vor ajunge in aceasta tara in fiecare an, dupa ce vor fi ridicate restrictiile impuse muncitorilor din cele doua tari, in 2014.

Un raport al grupului Migration Watch a avertizat, in luna ianuarie, ca pana la 70.000 de imigranti ar putea ajunge in fiecare an in Regatul Unit.

Ambasadorul roman la Londra, catre britanici: Aveti economie slaba, romanii nu vin

Insa ambasadorul roman la Londra, Ion Jinga, a argumentat ca romanii vor migra mai degraba in tari precum Spania, Italia si Franta, datorita similitudinilor lingvistice.

O cota anuala a fost impusa Romaniei si Bulgariei, atunci cand cele doua state au aderat la Uniunea Europeana, in anul 2007, vizand limitarea numarului de imigranti in Marea Britanei la 25.000 in fiecare an.

Exista deja peste 90.000 de bulgari si 159.000 de romani in Germania insa, ca si in Marea Britanie, nu li se permite sa munceasca legal pana la 1 ianuarie, decat daca se declara liber profesionisti.