Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tanarul rrom linsat in Franta a primit locuinta

Marti, 26 August 2014, ora 12:17
2474 citiri
Tanarul rrom linsat in Franta a primit locuinta

Adolescentul rrom din Romania, care a fost linsat in Franta, fiind banuit de furt, a fost externat, si, timp de cinci zile, s-a aflat in strada, fara un acoperis deasupra capului.

"Darius", cum a fost el "botezat" de presa franceza, a acceptat in cele din urma propunerea de gazduire din partea Prefecturii Bobigny.

Cazul Darius: Tanarul rrom batut in Franta risca sa ajunga in strada

Tanarul rrom - al carui nume adevarat este Gheorghe Franzu - care a fost linsat de persoane originare din Pierrefitte-sur-Seine, a refuzat, initial, toate solutiile de cazare de urgenta care i-au fost propuse, pe motiv ca dorea sa ramana alaturi de familia sa, scrie cotidianul francez Le Monde.

Familia, compusa din 34 de persoane, nu putea fi luata in grija de autoritatile locale in integralitatea sa.

"Darius", care a implinit 18 ani, a fost externat la 18 august dupa ce s-a aflat in coma, iar acum nu mai necesita ingrijiri in cadru spitalicesc. El a dorit sa se alature familiei sale, care traieste in tabere improvizate, mutandu-se dintr-o parte in alta.

Cazul Darius: Ancheta in Franta dupa ce un tanar rrom a fost snopit in bataie

Prefectura ii pusese la dispozitie doua camere de hotel intr-un centru de gazduire pentru persoane aflate in dificultate, in care ar fi putut locui sase persoane. Dar familia rroma nu a solicitat camere intr-o cladire, ci mai degraba un teren pe care sa se poata instala toti membrii grupului.

"Rromii au o conceptie extinsa in ceea ce priveste familia, care ii include, in cazul de fata, pe mama adoptiva, bunicii, unchii, matusile si verisorii adolescentului. Acestia nu doreau sa locuiasca separat de Darius, de teama unor represalii din partea agresorilor lui", scriu jurnalistii de la Le Monde.

Prefectul delegat pentru chestiuni legate de egalitatea de sanse la Seine-Saint-Denis, Didier Leschi, explica pentru Le Monde faptul ca "un intermediat din Romania" a fost cel care a rezolvat situatia, convingandu-l pe "Darius" sa accepte, alaturi de cinci membri ai familiei, aceasta propunere de gazduire.

Familia Franzu va putea locui in cele doua camere timp indelungat, a asigurat Didier Leschi. Pentru integrarea lui "Darius" si alor sai vor fi facute eforturi din partea autoritatilor locale, a mai precizat sursa citata. Le Monde precizeaza ca, totusi, nu este vorba despre dispozitii puse in aplicare in mod expres pentru tanarul rrom. Un numar de 6.000 de persoane aflate in dificultate beneficiaza de ajutor zilnic la Seine-Saint-Denis.

Sursa:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Darius rrom batut Franta, #tanar rrom linsat Franta , #rromi strainatate