Tanarul rrom batut la Paris a fost identificat de sotia din Romania

Marti, 01 Iulie 2014, ora 08:52
2961 citiri
Tanarul rrom batut la Paris a fost identificat de sotia din Romania
Foto: The Telegraph

Sotia lui Darius, tanarul rrom de 17 ani linsat intr-o suburbie a Parisului, a vorbit presei britanice despre viata lor. "Da, el e", a spus Pamela dupa ce s-a uitat la fotografia in care acesta apare in inconstienta, bagat intr-un carucior de cumparaturi, cu fata lovita.

Fata, si ea adolescenta, s-a uitat la fotografie pentru un minut, cu fata impasibila. Este barbatul cu care are doi copii. Gheorghe Cordovan, adevaratul nume al lui Darius, a fost atacat pe 13 iunie intr-o suburbie a Parisului, scrie The Telegraph.

Cordovan a avut ghinionul sa fie prins de un grup furios, care l-a acuzat de furt apoi a hotarat sa il pedepseasca, batandu-l pana l-au bagat in coma.

Noua ipoteza in cazul Darius: Adolescentul rrom, snopit in bataie de alti imigranti ilegali

Panela tine fotografia intr-o mana si in cealalta un bebelus, in timp ce o multime de sateni curiosi din aceasta comunitate care traieste intr-o saracie lucie la marginea satului romanesc Gepiu, la granita cu Ungaria, se agita in jur. Pamela nu pare suprinsa de soarta sotului sau.

"Traia aici, eram vecini, am fost prieteni. Nu am stat mult impreuna, pentru ca a plecat demult", spune Pamela. Rromii, minoritatea etnica cea mai numeroasa a Europei, estimati la aproape 12 milioane de persoane, au suferit secole de abuzuri si marginalizare, si, in Al Doilea Razboi Mondial, au fost luati de nazisti si trimisi in lagarele mortii.

Un mars de sprijin pentru Cordovan a fost organizat vineri in suburdia Pierrefitte, unde acesta a fost linsat. Pana acum politia nu a arestat niciun suspect.

Cei mai multi dintre rromii din Franta vin din Romania si Bulgaria, traind in tabere improvizate pe langa sosele si autostrazi, fara apa sau electricitate. Localnicii ii acuza de furturi si spargeri. In Paris, unii dintre rromi folosesc bande de copii care fura din buzunare langa obiectivele turistice.

Primarul din Gepiu spune ca acesta a fost unul dintre copiii rromi dusi in Franta sa sparga case, sa fure din buzunare si sa cerseasca pe strazi.

In timp ce Pamela nu este foarte afectata de starea in care il vede pe Cordovan in fotografie, alti sateni sunt furiosi. "Asta e nedreptate!", spune Veres, unchiul lui Cordovan. "L-au batut si l-au desfigurat. Puteau sa ii rupa picioarele sau altceva, dar nu asa!".

Unchiul spune ca familia vrea ca Gheorghe, despre care doctorii spun ca a raspuns bine tratamentului, sa se intoarca in Romania cand se face mai bine. "A furat, inteleg. Dar de ce nu l-au dus la inchisoare? De ce a trebuit sa il distruga?", intreaba o alta femeie.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Darius Cordovan Pamela identificare, #Pamela sotie rrom batut Paris, #Darius linsat Paris Pamela , #rromi strainatate
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
Numai de bata se invata minte tiganul.
Poza Busca
Busca
rank 1
Dacă a fost identificat de soţie...