Tabara de rromi evacuata in apropiere de Paris: Cazuri de tuberculoza si risc de incendiu

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 11:052300 citiri
Tabara de rromi evacuata in apropiere de Paris: Cazuri de tuberculoza si risc de incendiu
Foto: Hepta.ro

O tabara in care locuiau pana in urma cu putin timp aproximativ 400 de rromi, instalati din iunie pe sine dezafectate de pe "Mica Centura", in nordul Parisului, a inceput sa fie evacuata miercuri dimineata.

Evacuarea survine in urma unei decizii a justitiei, sesizata de SNCF (Caile ferate franceze) care este proprietar al terenului, relateaza AFP.

Serviciile prefecturii din Paris au numarat 135 de baraci in care locuiau familii in conditii de igiena precare si cu mijloace de incalzire rudimentare, existand temeri privind riscul declansarii unui incendii.

Inainte de ivirea zorilor, zeci de persoane, cu putinele lucruri pe care le aveau asupra lor, au urcat in autobuze care urmau sa-i duca in centre de primire.

"Suntem europeni, de ce nu avem drepturi?", a intrebat una din persoane. Agenti de politie au fost desfasurati in jurul taberei, formate dintr-o suta de colibe construite din scanduri de lemn si materiale reciclate.

Miercuri dimineata, in tabara mai ramasesera putini locuitori, jumatate dintre ei parasind zona la inceputul acestei saptamani, pe fondul zvonurilor de evacuare.

Peste 11.000 de migranti rromi au fost evacuati cu forta in Franta anul trecut

In total, 173 de "persoane vulnerabile", intre care opt copii scolarizati, au fost identificate in cursul unei verificari medicale efectuate saptamana trecuta, potrivit prefecturii din Ile-de-France, care a raportat patru cazuri de tuberculoza. Potrivit unui raport recent, peste 11.000 de rromi au fost evacuati cu forta din taberele lor, in Franta, in 2015, solutiile de cazare alternativa fiind destul de putine.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News