Scrisoare trimisa de puscasii marini de la Kogalniceanu unui congresmen american

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 15:58
12566 citiri
Scrisoare trimisa de puscasii marini de la Kogalniceanu unui congresmen american
Foto: Facebook / Misiunea Sf. Ioan Botezatorul - Orange County

Puscasii marini americani (US Marines) stationati la baza Kogalniceanu au trimis o scrisoare in Statele Unite in care isi exprima satisfactia pentru felul in care au fost primiti si sunt tratati in Romania, multumind totodata comunitatii de romani de dincolo de ocean pentru ceea ce fac pentru imbunatatirea relatiilor dintre cele doua tari.

Scrisoarea a fost adresata Lorettei Sanchez, membru al "Caucus"-ului (Grupului de prieteni) pentru Romania din Congresul SUA, si a fost citita cu ocazia aniversarii hramului si a cinci ani de existenta a Misiunii "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California, informeaza pe Facebook Comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul".

"Puscasii marini de la baza Mihail Kogalniceanu stiu mai bine decat multi americani importanta parteneriatului nostru cu Romania. (...) Romania ne-a primit cu bratele deschise si datorita doamnei congresmen Lorreta Sanchez", se arata in scrisoare, in conditiile in care aceasta a vizitat anul trecut baza militara Kogalniceanu si a purtat discutii cu fostul ministru de Externe Titus Corlatean.

In document se subliniaza faptul ca multi dintre puscasii marini nu mai fusesera in Romania si nu stiau la ce sa se astepte, dar au avut parte de o primire calduroasa. "'Comunismul s-a incheiat in tara noastra de mai bine de douazeci de ani, deci asteptam de mai bine de douazeci de ani venirea americanilor', ne-a spus un militar roman", se mai arata in scrisoare.

Sarbatoare in comunitatea romaneasca de peste Ocean

La evenimentul organizat duminica de Comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, Calfiornia, au participat, alaturi de un numar mare de romani, reprezentanti ai principalelor organizatii romanesti din sudul Californiei si consulul general al Romaniei la Los Angeles, Eugen Chivu.

Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congresul SUA, a venit impreuna cu sotul si a participat, in premiera, la Liturghie alaturi de credinciosii prezenti, se arata intr-un articol postat pe site-ul Comunitatii greco-catolice "Sf.Ioan Botezatorul", unde sunt publicate numeroase fotografii de la eveniment.

Dupa Liturghie, tinuta de preotul bisercii Chris Terhes, a fost citita si o scrisoare din partea ambasadorului Romaniei in SUA, Iulian Buga, in care a fost subliniat, printre altele: "Cred cu convingere in rolul esential pe care-l joaca comunitatea romano-americana in consolidarea si extinderea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si in sprijinul semnificativ oferit de aceasta in relatia cu autoritatile americane".

La randul sau, Eugen Chivu, consulul general al Romaniei la Los Angeles, a vorbit despre importanta comunitatilor romanesti din SUA.

Parintele Chris Terhes a subliniat faptul ca membrii ei se implica atat in activitati religioase, cat si sociale si civice, inclusiv in lupta impotriva coruptiei din Romania.

"In aceste timpuri in care Rusia devine tot mai agresiva, este in interesul Romaniei si spre binele tuturor romanilor ca legatura cu Statele Unite sa fie cat mai puternica", a spus pr. Terhes.

In discursul tinut de Loretta Sanchez, care este si membru al subcomisiei pentru Forte Strategice din Congres, aceasta a subliniat faptul ca se afla pentru prima data in mijlocul unei comunitati romanesti, vorbind si despre propria experienta, ca fiica de emigranti.

"Romania este un aliat incredibil al Statelor Unite si avem nevoie de ea. Avem nevoie de Romania. Comunitatea voastra este puntea cu membrii familiilor voastre, prietenii pe care i-ati lasat in spate, sa-i faceti sa inteleaga aceasta importanta alianta", a adaugat aceasta.

Pe de alta parte, ea a subliniat faptul ca situatia din Ucraina "este alarmanta" si ca, desi este clar "la ce privesc ochii lui Putin si ce doreste", in calitate de aliat NATO Romania trebuie sa fie sigura ca ramane o tara libera si democratica.

Scrisoarea adresata de puscasii marini de la Kogalniceanu a starnit vii emotii, mai ales ca a fost citita de Brandon Nicholas Sandu (foto), fiul unei familii de romani, inrolat in programul Young Marines si care urmeaza sa intre in armata dupa ce termina liceul, informeaza sursa citata.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#scrisoare puscasi americani Kogalncieanu, #Loretta Sanchez Terhes scrisoare puscasi, #coalitia romanilor americani coruptie , #romani SUA
Comentarii