Rromii, din nou in centrul atentiei in Europa - cine si de ce vrea sa-i trimita in Romania

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 19:116119 citiri
Rromii, din nou in centrul atentiei in Europa - cine si de ce vrea sa-i trimita in Romania
Foto: Ziare.com

Guvernatorul celui mai vestic stat din Austria, Vorarlberg, a spus ca rromii ar trebui trimisi inapoi in Romania, deoarece nu sunt interesati sa invete germana sau sa se integreze in societatea austriaca.

Markus Wallner a declarat marti ca autoritatile orasului Dornbirn vor sa le asigure adapost familiilor de cersetori care traiesc pe strazi, inclusiv membrilor minoritatii rrome, scrie The Local.

Acelasi ministru suedez readuce pe tapet problema rromilor de la noi si vrea monitorizare UE

Cu toate acestea, Wallner a adaugat ca niciun rrom din Vorarlberg nu "este interesat sa invete limba, nimeni nu este interesat de o integrare autentica, nimeni nu este cu adevarat interesat sa caute de lucru".

De asemenea, guvernatorul austriac a mentionat ca statul sau este doar un popas pe ruta cersetoriei dintre Milano si Frankfurt.

Refugiati deghizati in rromi: Cat costa sa ajungi in Germania imbracat in haine tiganesti

Wallner a mai precizat ca a promis bani pentru proiecte de ajutorare a rromilor din Romania, inclusiv ajutarea copiilor care traiesc pe strazi, si ca asta este o mai buna utilizare a fondurilor decat ajutorarea rromilor care traiesc pe strazile din Vorarlberg.

Angajatii sociali si gruparile de rromi din Vorarlberg au criticat atitudinea guvernului fata de rromi, spunand ca politicienii vor sa sugereze ca acestia sunt responsabili pentru propria saracie si excludere sociala si, prin urmare, nu ar trebui ajutati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News