Rromi din Romania, condamnati la inchisoare: Si-au trimis copiii sa fure la Disneyland Paris

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 10:245990 citiri
Rromi din Romania, condamnati la inchisoare: Si-au trimis copiii sa fure la Disneyland Paris
Foto: Arhiva Pixabay

Doi rromi romani, care si-au trimis copiii sa fure de la turistii care vizitau parcul de distractii Disneyland Paris, au fost condamnati de o instanta franceza la cinci, respectiv sase ani de inchisoare, arata presa franceza.

Marian Tinca (57 de ani) a primit sase ani de inchisoare, iar fosta lui sotie, Maria Iamandita (51 de ani), a fost condamnata la cinci ani, se arata intr-un comunicat al Tribunalului corectional din Meaux, citat de cotidianul Ouest-France. Procurorul de caz a cerut opt ani de inchisoare pentru cei doi acuzati.

Ceilalti sapte membri ai clanului implicati in aceasta vasta retea de hoti de buzunare, care opera in zona Disneyland Paris si in mijloacele de transport public din capitala franceza, adica cei patru copii majori ai cuplului si partenerii lor, au primit pedepse de la 2 la 4 ani de inchisoare.

O femeie de 38 de ani, care avea legaturi cu reteaua, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea proprietatilor dobandite in Romania cu banii furati in Franta.

Reteaua de hoti de buzunare a fost dezmembrata in luna februarie a anului trecut. Se estimeaza ca prejudiciul cauzat de aceasta grupare infractionala se ridica la cel putin un milion de euro, in perioada ianuarie 2014 - februarie 2016.

Citeste si Romani, hoti de lux la Turnul Eiffel: Castigau 4.000 de euro pe zi si traiau la hotel

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News