Romanii au iesit in strada si la Madrid: Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 07:47
4137 citiri
Romanii au iesit in strada si la Madrid: Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Dupa tragedia petrecuta la clubul Colectiv din Bucuresti, in care numarul persoanelor decedate a ajuns la 32 si aproape 200 au fost ranite, au urmat, in ultimele zile, proteste de amploare atat in Capitala, cat si in multe orase ale tarii.

Intreaga lume a fost profund marcata de cele petrecute la clubul Colectiv si in aceeasi masura si romanii din diaspora, noteaza, sambata, ziarul El Rumano en Espana.

Romanii din comunitatea Madrid din Spania in numar de aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat pe retelele sociale si in jurul orei 17:00 (ora 18:00 in Romania) au venit la protestul de vineri seara, desfasurat in fata Ambasadei Romaniei la Madrid.

Din ceea ce au declarat participantii la protest, acestia isi doresc ca responsabilii pentru tragedia petrecuta la clubul Colectiv sa fie trasi la raspundere si sa nu scape necondamnati. In plus, isi doresc schimbarea intregului sistem politic, nu numai a unei persoane.

Manifestantii erau si tineri, dar si mai in varsta, iar printre lozincile scandate se gaseau: "Desteapta-te romane! Coruptia ucide!", "Parlamentari demisionati, daca va pasa, e constitutional", "Afara, afara cu mafia din tara!", "Nu schimbam un nume, schimbam un sistem!", "Impreuna pentru Romania", "Madridul alaturi de Romania", "A trebuit sa moara persoane ca sa apara o schimbare", "Chiar daca am plecat, noi nu v-am uitat - Diaspora din Madrid", "In memoria tinerilor decedati in clubul Colectiv", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!", "Romania este tara mea, nu va bateti joc de ea!", "Am tacut si am rabdat si nimic nu s-a schimbat", "Ne vrem tara inapoi, noi nu va mai vrem pe voi".

Alte declaratii ale celor prezenti la protest sunt ca acestia isi doresc o Romanie cu un viitor pentru copiii lor, simt ca nu sunt luati in seama de catre Romania, iar faptul ca sunt plecati peste hotare nu inseamna ca nu mai fac parte din poporul roman.

Acest protest a durat cateva ore si este primul inregistrat in comunitatea Madrid din Spania, de dupa tragedia de la Colectiv, adauga El Rumano.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#proteste romani Madrid Spania, #manifestatie ambasada Romania Spania , #romani Spania
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza martorana
martorana
rank 1
Ridicarea imunitatii tuturor parlamentarilor