Românul care a venit în vacanță în țară și s-a simțit mai sărac cu 5.000 de euro. "Pare o competiție a fraierilor"

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 22:24
23423 citiri
Românul care a venit în vacanță în țară și s-a simțit mai sărac cu 5.000 de euro. "Pare o competiție a fraierilor"
Românul a cheltuit 5.000 de euro în vacanța din România FOTO Pixabay

Mulți dintre români care lucrează în străinătate vin foarte rar în vizită în România, iar unii mai ajung să-și vadă rudele în vacanțe.

Este cazul unui român care muncește în Spania de 17 ani și a petrecut recent o vacanță în România. Acesta a mărturisit că a avut 5.000 de euro la dispoziție ca bani de cheltuială, însă s-a simțit sărac, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Am fost acum o lună în vacanță în România, gândindu-mă că de 3 ani de când nu am mai fost acasă, cu buget de 5000 €, o să dau lovitura și o să trăiesc ca un rege.

Spre surprinderea mea toți prietenii mei pe care i-am întâlnit toți aveau afaceri și o duceau de 100 de ori mai bine ca mine, singurul fraier care de 17 ani muncesc în Spania eram eu, și sincer, am ajuns să mă uit stânga dreapta când ieșeam de la Lidl să nu mă fac de maro față de cunoscuți.

Deci dat fiind faptul că se apropie sărbătorile, sfatul meu e să strângeti euroi, să nu cădeți în ridicol față de cei de acasă", a scris acesta pe grupul Români în Spania, de pe Facebook.

"Un pic exagerat"

Unii dintre cei care au comentat sunt de părere că bărbatul a exagerat cheltuind atâția bani într-o lună.

"Sfatul meu e să te simți tu bine, nu să le arăți la alții câți bani ai tu, nu contează ce crede lumea sau ce zice."

"Un pic exagerat, nu? 5000 euro într-o lună îi cheltuieșți doar dacă te pui să cumperi lemne de foc, să repari câte ceva la casă sau să mănânci doar în restaurante de lux!"

"2500 în 7 zile? Ce-ai cumpărat, nene? Că nici merele de aur ale lui Făt frumos nu costă atât! Doar dacă-l cumperi și pe Făt-Frumos cu tot cu mere!"

"Tipic românesc. Spaniolii au mii de € în cont și urlă că n-au bani, românul are 0 € în cont și se sparge în figuri și cheltuie în stânga și dreapta."

"Banul muncit se adună greu, iar când pleci în vacanță nu îți pui la bătaie toată agoniseala."

"Mie mi se pare că este nu un lux, ci o tâmpenie să cheltui 5000 de euro într-o lună, doar ca să zică lumea că ești pricopsit!"

"Dacă am câștiga restul anului tot atât cât cheltuim într-o lună, s-ar merita să ne spargem în figuri!"

"Sănătoși să fim, că săraci am mai fost."

"Cu cinci mii € mâncai zilnic la restaurant și mai aveai și de un munte sau o mare, nu mai exagerați."

"Schimbă anturajul."

"Da' cine naibii se uită în căruțul tău de cumpărături? Eu anul ăsta m-am dus cu 400 euro în țară și m-am descurcat bine. N-am prieteni, doar cunoștințe sau vecini și cui nu-i place situația mea financiară să mă scutească."

"Sfatul meu este să nu te uiți la unii care se dau în spectacol astăzi că au bani și mâine nu au 2 lei pentru o pâine.Trebuie să privești la persoanele care știu să trăiască normal."

"Când ești în Spania mănînci 5000 pe lună?"

"E normal să pari fraier"

"Dacă în 3 ani ai strâns 5000, e normal să pari fraier."

"Depinde, dacă mergi în august și prinzi 10 nunți și 3 botezuri nu îți ajung 5000, de-aia mă duc eu în primăvară și în iarnă, ca să nu prind nici nunți, nici botezuri!"

"Dacă strângi 5000 de € și vrei să demonstrezi cuiva că trăiești ca un rege în România, într-adevăr pare o competiție a fraierilor, dacă ăsta-i scopul vieții."

"“Să nu cadeți în ridicol”! Tu realizezi ce spui? Ai impresia că noi muncim pentru a demonstra câți bani putem cheltui? Tristă viață ai, omule."

Este mai scump traiul decât în Spania

"Tu ai strîns 5000 € în trei ani, în 7 zile, acum 2 săptămâni, în România am cheltuit 2500 €, este mai scump traiul acasă decât aici, în Spania, dar dacă nu ne-ar lega părinții și dorul de casă nu cred că s-ar merita să trăim în țară, părerea mea!"

"În România sunt de 10 ori mai mult banii decât aici. Eu cunosc multe persoane cu afaceri online, care au firmă pe România din cauza taxelor mici. Păcat de sistemul educațional sau sanitar, pe mine personal este singurul lucru care mă ține încă în Spania."

"Eu am 20 de ani în Spania, întâmplarea face să știu destul de multe, problema în Spania este că peste 10 ani o să fie mai rău decât în Romanian, în momentul de față în România, în Cluj, la o fabrică se căștigă 4000 de Ron/lună (cu bonuri, prime, etc.)

Iar dacă ai o afacere, impozitul pe profit este de 3% și TVA 16% . Pe când în Spania plătești 300 € autonom, 21% IVA și 20% impozit pe profit. Spania nu face decât să meargă în jos, și România încet, dar urcă."

"Adevărul e că ai dreptate frate, lăsând la o parte răspunsurile în care lumea se miră că în 3 ani ai strâns numai 5000 €, care mi se par jalnice. Adevărul e că noi pentru asta mergem acasă, să demonstrăm celorlalți că noi suntem cineva sau ceva. Facem rate la mașini, telefoane, case, mai noi, și la ceasuri, și acasă ne facem o apariție de milioane.

Apoi te întorci înapoi în afară la spălat bude și la viața de rahat, mașină nu o mai conduci poate atât de des, ceasul îl porți la sărbători, iar de telefon nu ai timp. Dacă ai casă în rate, maxim se bucură copiii tăi de ea, nu și tu, deci unde e viața pe care o trăim?

Mă rog, eu nu mă încadrez, că nu sunt chiar atât de idioată să îmi distrug viața încercând să arăt celorlalți o față care nu există."

"Cei care trăiesc cel mai bine din țară au învârteli sau sunt bugetari, mai sunt și cei care au afaceri, dar ăia au mult stres."

"Ne-am simțit la fel"

Sunt și români care îi împărtășesc impresia.

"Ceva de genul am pățit și eu în august, tot după 3 ani am fost!"

"Bine ai venit! Și noi ne-am simțit la fel!"

"Am pățit eu când am fost acasă. Și mi-am pus întrebarea la ce mai stau."

"Aceași senzație o avem toți de câte ori mergem în România! Toți cei care trăiesc în România o duc mai bine ca noi în Spania! Poate ne vom întoarce!"

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
#diaspora, #romani, #vacanta romania, #cheltuieli, #castiguri , #stiri diaspora