Romance exploatate in abatoare, in Belgia

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 19:18 2824 citiri

Peste o suta de romance sunt exploatate in abatoarele din Anderlecht, in regiunea Bruxelles, scrie presa belgiana, care o citeaza pe Codruta Liliana Filip, presedintele organizatiei din Belgia a PSD.

Potrivit De Standaard, social democrata sustine ca intre 120-130 de cetateni romani ar fi explotati in abatoare.

Muti dintre acestia lucreaza cu contract, avand un salariu de 12 euro pe ora, in conformitate cu ceea ce prevad conventiile din sector, altii au contract, dar acesta nu corespunde practicilor sociale, prevazand un salariu de sase sau sapte euro, si mai exista o categorie care munceste la negru, fara contract, fara un program de munca stabilit sau fara un salariu oficial.

Purtatorul de cuvant al conducerii abatoarelor respinge acuzatiile formulate de Filip. "Nu este cazul. Cred ca societatea noastra nu este direct implicata, pentru ca acest personal nu este angajat de noi. In ceea ce priveste angajarile ilegale de personal pentru curatenie, nu stim nimic despre aceste 120 de femei din Romania care ar lucra aici. Nu stiu de unde vine aceasta informatie", a declarat acesta.

Totusi, doua romance au confirmat pentru cotidianul De Standaard, fara a-si declara identitatea, ca sunt exploatate, dar nu au reclamat acest lucru pentru a nu fi concediat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News