Romanca plecata in SUA, despre iluziile spulberate

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 10:27
25001 citiri
Romanca plecata in SUA, despre iluziile spulberate

O romanca ajunsa in 2003 in SUA prin Loteria Vizelor s-a convins, la mai bine de un deceniu, ca America nu este cea din filmele de la Hollywood.

Liliana Predoaica, actualmente chelnerita la un bistro in zona Philadelphia, a muncit din greu in America, a avut cateodata si doua slujbe in paralel, pe langa studiile de moda la Art Institute of Philadelphia, scrie The Chestnut Hill.

Din 2005 in 2009, a luat 120 din cele 180 de credite necesare la scoala, insa imaginea pe care o avea despre SUA s-a schimbat fata de ce credea despre aceasta tara in copilaria din Romania comunista.

"Nu mi-a placut la inceput", a spus Predoaica. "Nu-ti dai seama care e realitatea. Crezi ca totul e grozav si multe usi ti se vor deschide", spune fosta asistenta medicala. La venirea in America, la varsta de 30 de ani, a trait mai intai cu o familie din Bensalem si s-a straduit timp de trei ani pentru a-i fi recunoscute diplomele de asistenta medicala.

Abia dupa aceea s-a angajat ca asistenta la un azil de batrani, insa salariul era atat de mic incat si-a mai luat o slujba si in paralel s-a inscris si la masterul de moda.

Slujba de asistenta i-a devenit insa neplacuta si isi dorea ceva mai mult, asa ca a renuntat la aceasta.

In SUA s-a indragostit, s-a casatorit si a facut un baiat, pe care il creste acum singura. A crezut initial ca familia ramasa in tara o va urma, insa nu a fost asa, si descopera ca este mai greu sa te adaptezi la un mediu strain pe masura ce inaintezi in varsta. Predoaica se intreaba daca va ramane totusi in SUA.

Femeia crede insa ca fiul sau va avea mai multe oportunitati aici. Amintirea trecutului comunist inca o bantuie si isi aminteste penuria de mancare, lipsa curentului electric si caldurii, lipsa de oportunitati.

"Cred ca m-am adaptat destul de bine aici si sper sa pot merge din nou la scoala", spune femeia.

A.I.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liliana Predoaica SUA, #Liliana Predoaica emigrare Loteria Vizelor , #romani SUA
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Cati nu stau in mijlocul campului , cu primul vecin la 5 km..