Romanca moarta in accident in Spania: Cine era tanara de 23 de ani

Luni, 21 Martie 2016, ora 13:58
5944 citiri
Romanca moarta in accident in Spania: Cine era tanara de 23 de ani
Foto: Facebook / Veronica Matcovici

Tanara din Romania care a murit in accidentul de autocar din Spania se numeste Veronica Matcovici si era studenta la Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii Al.I.Cuza Iasi, la masterul de turism si dezvoltare regionala in limba franceza.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Universitatii din Iasi, studenta avea 23 de ani, era in anul I, la studii de master, Facultatea de Geografie si Geologie si, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, informeaza News.ro.

Colegii de facultate spun ca tanara plecase in Spania in luna februarie, ei aratandu-se socati de vestea mortii colegei lor.

"Era o fata silitoare, luase 10 la licenta si plecase un semestru cu bursa Erasmus in Spania. Nu ne vine sa credem, suntem in stare de soc, inca speram sa nu fie adevarat. Veronica era sociabila, ne pare tare rau", a declarat una dintre colegele Veronicai Matcovici.

O prietena de-a tinerei sustine ca aceasta era incantata ca merge cu bursa Erasmus in Spania si ca din vara urma sa plece cu o alta bursa, in Belgia.

Profesorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi s-au aratat bulversati dupa ce au aflat de moartea studentei.

"Suntem bulversati, este o lovitura pentru noi. Cand pierzi un student la master, cand esti Erasmus, cand te bazezi ca face cinste scolii de la Iasi si te trezesti ca moare intr-un accident stupid... Asta e viata, nefericita si nedreapta", a declarat Constantin Rusu, fost presedinte al Senatului Universitatii Al.I.Cuza Iasi.

Universitatea transmite, pe site-ul sau, condoleante familiei indurerate, colegilor si prietenilor.

Accident cumplit in Spania: MAE confirma ca printre morti se afla o studenta romanca

Cel putin 14 persoane au decedat, intre care si studenta din Iasi, iar alte 43 au fost ranite, duminica, dupa ce un autobuz plin cu studenti Erasmus s-a izbit de o masina, inainte de a se rasturna pe autostrada A7, in apropierea orasului Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona. In accident, si-a pierdut viata si soferul autobuzului.

Studentii se intorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia si aveau drept destinatie Barcelona.

Potrivit Ministerului roman al Afacerilor Externe, Consulatul general al Romaniei la Barcelona este in legatura cu familia persoanei decedate si cu autoritatile spaniole competente si va acorda asistenta consulara necesara.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#studenta murit accident Spania , #romani Spania