Un român, prima persoană amendată în Italia după intrarea în vigoare a „Super Green Pass”: „Nu îl am pentru că trebuie să mă vaccinez, jur că în trei zile o fac în România" VIDEO

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 15:31 8516 citiri
Momentul în care românul este amendat în stație FOTO Corriere della sera

Un român în vârstă de 50 de ani este prima persoană amendată la Roma după intrarea în vigoare a măsurilor impuse de decretul „Super Green Pass”.

Acesta prevede începând de luni, 6 decembrie, deținerea certificatului verde Covid pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun.

„Nu îl am pentru că intenționez să mă vaccinez în zilele următoare”, a declarat românul forțelor de ordine, conform Corriere della Sera.

Bărbatul a fost oprit în stația de autobuz fin Piazzale Flaminio de un echipaj al Poliției Locale din Roma imediat după ce coborâse din mijlocul de transport în comun.

Agenții i-au cerut certificatul verde, însă bărbatul a recunoscut că nu îl are.

„Nu îl am pentru că vreau să mă vaccinez zilele următoare, jur că în trei zile o fac în România” s-a justificat el, explicând că locuiește într-o localitate din afara Romei și se îndrepta spre locul de muncă.

Polițiștii nu au trecut cu vederea abaterea de la regulă și i s-a aplicat o sancțiune în valoare de 400 de euro.

În toată Italia au fost intensificate controalele în ce privește deținerea certificatului verde.

Pentru a folosi transportul public în comun este suficient certificatul verde obținut cu un test COVID molecular, valabil 72 de ore, sau antigenic, valabil 48 de ore.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
AlmanahePeNaLe
rank 4
Constant
rank 5
Sa fii COVIDIOT in Italia